Οικ. Πατριάρχης: Ο λόγος στους νέους – Ξεκινά σήμερα το Α’ Συνέδριο των Ορθοδόξων Νέων στην Τουρκία

  • Dogma
πατριάρχης

Οικουμενικός Πατριάρχης: «Ο λόγος στους νέους…τί προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ίδιοι, τί προσδοκίες, τί ελπίδες έχουν ή  περιμένουν από την Εκκλησία”.

Ξεκινά σήμερα 01 Σεπτεμβρίου το Α’ Συνέδριο Ορθοδόξου Νεολαίας στην Τουρκία, το οποίο διοργανώνει το Οικουμενικό Πατριαρχείο και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 04 Σεπτεμβρίου.  Μια πρωτοβουλία  με την οποία » η Μητέρα Εκκλησία επιθυμεί να δείξει την αγάπη και το στοργικό ενδιαφέρον της για τους νέους, γι᾽ αυτά τα μέλη της Εκκλησίας που βγαίνουν τώρα στον στίβο της ζωής», όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στη σχετική συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρήσει.

Οι Ιεράρχες, κληρικοί, Πανεπιστημιακοί και φυσικά νέες και νέοι, θα συμμετάσχουν στις εργασίες του συνεδρίου με σκοπό όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος να  “δώσουμε τον λόγο στους νέους, διότι γι᾽ αυτούς γίνεται το Συνέδριο. Όχι μόνον να τους πούμε τί σκεπτόμεθα και τί θέλουμε εμείς οι μεγαλύτεροι από αυτούς, γι᾽ αυτούς, αλλά και τί προβλήματα αντιμετωπίζουν οι ίδιοι, τί προσδοκίες, τί ελπίδες έχουν ή  περιμένουν από την Εκκλησία”

“Το Πατριαρχείο μας σαν Μητέρα Εκκλησία, που είναι για όλα τα κατά πνεύμα παιδιά της, δείχνει πάντοτε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα νιάτα, για τη νεολαία”, είχε σημειώσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος υπενθύμισε ότι η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, που πραγματοποιήθηκε στην Κρήτη, το 2016, είχε χαρακτηρίσει τους νέους όχι μόνο ως το μέλλον, αλλά και ως το ζωντανό και δυναμικό παρόν στη ζωή της Εκκλησίας. “Τους περιβάλλουμε πάντοτε τους νέους μας με στοργή και με ενδιαφέρον για το σήμερά τους, για την προετοιμασία τους για το αύριο, για τη σταδιοδρομία τους, για να είναι χρήσιμα στελέχη της Κοινωνίας και ζωντανά μέλη του σώματος της Εκκλησίας”, πρόσθεσε και αναφέρθηκε στα δύο μεγάλα συνέδρια νεολαίας που διοργάνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το 2000 και το 2007, με τη συμμετοχή νέων από όλες τις Επαρχίες του Θρόνου.

Φωτογραφία αρχείου: Οικουμενικό Πατριαρχείο

 

TOP NEWS