Οικουμενικός Πατριάρχης: Σήμερα η συνάντηση με τον Βασιλιά Κάρολο- Στην Ίμβρο ανήμερα του Αγίου Δημητρίου για το έτος Βαρθολομαίου Κουτλουμουσιανού

  • Dogma
οικουμενικός

Με τον Βασιλιά της Αγγλίας Κάρολο Γ’, θα συναντηθεί σήμερα (25/10) ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. 

Η συνάντηση  του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Βασιλιά Κάρολο θα πραγματοποιηθεί στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας θα συναντηθεί με τον Κάρολο Γ’ με την ιδιότητά του βασιλιά της Μεγάλης Βρετανίας.

Πατριαρχική επίσκεψη στον Ιερό Ναό Αγίων Δώδεκα Αποστόλων Hertfordshire

Την Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2022, Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ, Βαρθολομαίος επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στο Hertfordshire όπου τέλεσε τον Μικρό Αγιασμό για να ευλογήσει τα έργα επέκτασης της Κοινότητος.

Τον Παναγιώτατο καλοσώρισαν ο Ιερατικώς Προϊστάμενος του Ιερού, Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερος Ιωσήφ Παλιούρας και ο Πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής κ. Λούης Λοΐζου.

Μετά το πέρας της τελετής ακολούθησε γεύμα που παρέθεσε η Κοινότητα.

(Φωτογραφίες: Αλέξιος Γεννάρης)

Υπενθυμίζεται ότι ο  Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων μετά από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων κ. Νικήτα με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση της Μητρόπολης Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας. Τον Οικουμενικό Πατριάρχη συνοδεύουν ο Μητροπολίτης Βελγίου κ. Αθηναγόρας, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, καθώς επίσης ο Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, ο Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, Δευτερεύων κ. Αλέξανδρος, ο Βιβλιοφύλακας του Πατριαρχείου, Μ. Αρχιμανδρίτης κ. Αγαθάγγελος.

Ο Πατριάρχης στην Ίμβρο για το έτος Βαρθολομαίου Κουτλουμουσιανού

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα αναχωρήσει την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου για τη γενέτειρά του Ίμβρο, προκειμένου να θα συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για το έτος “Βαρθολομαίου Κουτλουμουσιανού του Ιμβρίου”.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ίμβρο 

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

14:30 Άφιξη και υποδοχὴ Παναγιωτάτου στο Λιμάνι

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου

10:00 Επιστημονική Ημερίδα για τον Βαρθολομαίο Κουτλουμουσιανό τον Ίμβριο – Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίων Θεοδώρων

14: 00 Γεύμα στη Μητρόπολη

19: 30 “Ορνιθοπανήγυρο” στα Αγρίδια

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου

10:30 Μαθητικός Διαγωνισμός Λογοτεχνίας και Ζωγραφικής στα Εκπαιδευτήρια Ίμβρου με θέμα “Βαρθολομαίος Κουτλουμουσιανός ο Ίμβριος”στα Αγρίδια

Σάββατο 29 Οκτωβρίου

07:00 Εκδρομή στην Άσσο-Τροία-Τσανάκκαλε

Κυριακή 30 Οκτωβρίου

8:30 Θεία Λειτουργία στο Γλυκύ

Διαβάστε επίσης: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για την ενεργειακή κρίση και την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

Όταν ο Βασιλιάς Κάρολος «μόναζε» στο Άγιο Όρος – Φωτογραφίες

TOP NEWS