Ονομαστήρια Θυατείρων Νικήτα – Βίντεο

  • Dogma
θυατείρων

Με την προσήκουσα θρησκευτική ευλάβεια εόρτασε τα ονομαστήριά του ο Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτας την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022.

Ο Αρχιεπίσκοπος Θυατερίρων κ. Νικήτας συλλειτούργησε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Λονδίνου, μετά του Μητροπολίτου Γουινέας κ. Γεωργίου και των Θεοφιλεστάτων Επισκόπων Ιλίου κ. Ραφαήλ και Κλαυδιουπόλεως κ. Ιάκωβο.

Συλλειτούργησαν, επίσης, ο ιερατικώς Προϊστάμενος του Καθεδρικού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. του Οικουμενικού Θρόνου κ. Θεωνάς Μπακάλης, οι Αρχιμ. κ. Βησσαρίων Κοκλιότης και κ. Νήφων Τσιμαλής, Διευθυντής του Ιδιαίτερου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου, οι ιερείς π. Νικόλαος Κόκκινος, π. Χριστόδουλος Χριστοδούλου και π. Χριστιανός Akselberg καθώς και οι Διάκονοι Κωνσταντίνος Μαμούρης και Νικήτας Banev.


Συμπροσευχόμενος παρέστη ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, με εντολή του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Νικήτας τέλεσε τη χειροθεσία του Εντιμολ. Ποινικολόγου των Αθηνών κ. Αθανασίου Κεχαγιόγλου σε Οφφικιάλιο Άρχοντα Δικαιοφύλακα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Στον Αρχιεπίσκοπο κ. Νικήτα ευχήθηκαν ο Πρέσβης της Ελλάδος κ. Ιωάννης Ραπτάκης μετά της συζύγου του, Γενικής Προξένου της Ελλάδος στη Κωνσταντινούπολη κ. Γεωργίας Σουλτανοπούλου, συμπροσευχόμενοι κληρικοί και οι πιστοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.

TOP NEWS