Ουκρανία: Μισθοφόροι, καταγγελίες για προβοκάτσια και «πυρηνικά παιχνίδια» από τον Πούτιν

  • Dogma
ουκρανία

Για προβοκάτσιες εκ μέρους της Ρωσίας κάνει λόγο ο ουκρανικός στρατός, ο οποίος ανακοίνωσε πως μισθοφόροι έφτασαν στην ανατολική Ουκρανία, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο αυτονομιστών. Σύμφωνα με τον στρατό της Ουκρανίας οι μισθοφόροι βρίσκονται στην ανατολική Ουκρανία για να πραγματοποιήσουν προβοκάτσιες με τη συνεργασία των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

“Ο στόχος αυτών των προκλήσεων θα είναι φυσικά να κατηγορηθεί η Ουκρανία για περαιτέρω κλιμάκωση”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο στρατός. Η Ουκρανία έχει κατηγορήσει τη Ρωσία ότι σχεδιάζει προβοκάτσιες με στόχο να υπάρξουν απώλειες αμάχων στην ανατολική Ουκρανία ώστε να αποκτήσει η Μόσχα μια αφορμή για να επιτεθεί στον γείτονά της.

Ωστόσο, η Ρωσία το διαψεύδει κατηγορηματικά.

Ουκρανοί βουλευτές και ξένοι δημοσιογράφοι δέχτηκαν πυρά;
Η εκπρόσωπος του κόμματος του προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως μια ομάδα βουλευτών και εκπροσώπων ξένων μέσων ενημέρωσης που επισκέπτονται την εμπόλεμη ζώνη στην ανατολική Ουκρανία δέχτηκαν πυρά και χρειάστηκαν να μεταφερθούν σε ένα καταφύγιο. Η εκπρόσωπος δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

Ωστόσο, η είδηση μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί από κανένα μέσο ενημέρωσης.

Click4more: Ζελένσκι: Η Ουκρανία δεν θα απαντήσει στις προκλήσεις στο Ντονμπάς
Λουκασένκο και Πούτιν παρακολούθησαν ασκήσεις με πυρηνικά
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν επέβλεψε σήμερα ασκήσεις με πυρηνικά όπλα από το κέντρο επιχειρήσεων στο Κρεμλίνο μαζί με τον στενό σύμμαχό του, τον Λευκορώσο ομόλογό του Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Η Ρωσία έπληξε με βαλλιστικούς πυραύλους και πυραύλους κρουζ θαλάσσιους και χερσαίους στόχους στο πλαίσιο στρατηγικών πυρηνικών ασκήσεων που επέβλεψαν οι δύο άνδρες.

Ένταση μεταξύ Λαβρόφ και Σολτς
Απαράδεκτη χαρακτήρισε τη δήλωση του καγκελάριου της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, περί «γελοίων» ισχυρισμών του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν για γενοκτονία στην περιοχή του Ντονμπάς, ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ.

Ο Σολτς δήλωσε από τη Διάσκεψη του Μονάχου: «Εκείνος φέρνει ως αντεπιχείρημα την περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας, αλλά του εξηγώ ότι εκεί έπρεπε να σταματήσει μια γενοκτονία. Είναι γελοίο να ισχυρίζεται κανείς ότι στο Ντονμπάς γίνεται γενοκτονία».

Ο Μπόρις Τζόνσον και οι συνέπειες του κεραυνοβόλου πολέμου
“Δεν γνωρίζουμε απολύτως τις προθέσεις του προέδρου Πούτιν, αλλά οι ενδείξεις είναι δυσοίωνες. Γι’ αυτό και πρέπει να στεκόμαστε ισχυροί και ενωμένοι. Πρέπει να προετοιμαστούμε για την πιθανότητα μιας παρατεταμένης κρίσης. Πρέπει μαζί να αρνηθούμε να φθαρούμε” σημείωσε ο Μπόρις Τζόνσον στη Διάσκεψη του Μονάχου.

Αν οι χώρες της Δύσης δεν τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους να στηρίξουν την ανεξαρτησία της Ουκρανίας αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες παγκοσμίως, περιλαμβανομένης και της Ταϊβάν, σημείωσε.

Τέλος, σημειώνεται πως τόσο η Γερμανία και η Αυστρία όσο και η Γαλλία καλούν τους υπηκόους τους να εγκαταλείψουν άμεσα την Ουκρανία, καθώς θεωρούν πιθανή μια σύρραξη με την Ρωσία.

Πηγή: newsit.gr

TOP NEWS