Πάπας Φραγκίσκος σε Ισραήλ και Χαμάς: Εν ονόματι του Κυρίου παύσατε πυρ! (Βίντεο)

  • Dogma
πάπας

«Δολοφονείται το μέλλον των παιδιών, σας παρακαλώ, σταματήστε», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος για τον πόλεμο στο Ισραήλ και τη σύρραξη στη Λωρίδα της Γάζας. Στα δραματικά γεγονότα που εκτυλίσσονται στη Μέση Ανατολή, η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων είναι άμαχοι και από τις δύο πλευρές.

Στις τραγικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αναφέρθηκε ο Πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους πιστούς, στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Παράλληλα, ευχήθηκε «να ακολουθηθεί κάθε οδός που να μπορέσει να επιτρέψει την αποφυγή της διεύρυνσης της σύρραξης, να παρασχεθεί βοήθεια στους τραυματίες και οι βοήθειες να μπορέσουν να φτάσουν στους κατοίκους της Γάζας, όπου η ανθρωπιστική κατάσταση είναι σοβαρότατη».

O προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας απηύθυνε και πάλι έκκληση για την απελευθέρωση των ομήρων, υπενθυμίζοντας ότι «ανάμεσά τους υπάρχουν και πολλά παιδιά» τα οποία «πρέπει να επιστρέψουν στις οικογένειές τους».

Ο Αργεντινός Πάπας, τέλος, υπογράμμισε:

«Πρέπει να σκεφθούμε τα παιδιά, όλα τα παιδιά του πολέμου αυτού, αλλά και της Ουκρανίας και άλλων περιοχών. Με τον τρόπο αυτό, δολοφονείται το μέλλον τους. Ας προσευχηθούμε για να βρεθεί η δύναμη, ώστε να πούνε, όλοι ,”φτάνει”».

TOP NEWS