Πάπας Φραγκίσκος: «Το ΝΑΤΟ έχει ευθύνη για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία»

  • Δόγμα

Ο Πάπας Φραγκίσκος για το ρόλο του ΝΑΤΟ στον πόλεμο της Ουκρανίας

«Το ΝΑΤΟ φέρει την ευθύνη για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία» δήλωσε, μεταξύ άλλων ο Πάπας Φραγκίσκος, αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία. «Το «γάβγισμα» του ΝΑΤΟ στην πόρτα της Ρωσίας μπορεί να οδήγησε στην εισβολή του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ουκρανία», ανέφερε ο Ποντίφικας, ο οποίος έχει εκφράσει την επιθυμία του να συναντήσει τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε στη φονική επίθεση της Ρωσίας προς την Ουκρανία, αφήνοντας αιχμές για τη στάση του ΝΑΤΟ.

Η πλευρά του Πάπα, ήδη από τα μέσα Μαρτίου, επιδιώκει τη συνάντηση Ποντίφικα και Πούτιν, με τον ίδιο τον Πάπα να τονίζει ότι πρώτα θα δει τον Πούτιν και μετά θα επισκεφθεί το Κίεβο.

Το Βατικανό, άλλωστε, ήταν αυτό που ακύρωσε και τη συνάντηση Πάπα και Πατριάρχη Μόσχας, με τον Ποντίφικα να ζητάει από τον Κύριλλο να μη γίνεται «παπαδάκι» του Πούτιν και να μη συντάσσεται αδιαμαρτύρητα στις επιλογές του Ρώσου Προέδρου. Ο ίδιος ο κ. Κύριλλος, όχι μόνο δεν αποκήρυξε ποτέ την πολεμική εισβολή, αλλά, απεναντίας, ευχόταν στους ρώσους στριατιώτες να έχουν θετική έκβαση στον αγώνα τους, ευλογώντας τους με εικόνες και ευχές!

Ο Πάπας Φραγκίσκος, πάλι, από την πρώτη στιγμή, τάχθηκε ανοιχτά και ξεκάθαρα κατά του πολέμου, ζητώντας τον άμεσο τερματισμό του και την επαναφορά στην κανονικότητα και στην ειρήνη των ανθρώπων. Ο ίδιος, μάλιστε, δήλωσε ότι προσεύχεται πολύ για τον σκοπό αυτό.

TOP NEWS