Πάσχα των Καθολικών: Το μήνυμα του Πάπα και εικόνες από όλο τον κόσμο

  • Dogma
πάσχα

Το Πάσχα γιορτάζουν οι Καθολικοί Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο σήμερα Κυριακή (9.4.2023), με τις λειτουργίες στις εκκλησίες να είναι λαμπρές και τους πιστούς να εύχονται «Χριστός Ανέστη» και να στέλνουν παντού το χαρμόσυνο μήνυμα.

Η Βρετανία, η Ιρλανδία, οι ΗΠΑ, το Βατικανό και η Βενεζουέλα είναι μερικές από τις χώρες που γιορτάζουν σήμερα το Πάσχα των Καθολικών με λαμπρούς εορτασμούς και λειτουργίες και τον ίδιο τον Πάπα Φραγκίσκο να εύχεται στα ελληνικά «Χριστός Ανέστη!».

  

Το κάψιμο του Ιούδα στη Βενεζουέλα

Στη Βενεζουέλα οι πιστοί τήρησαν το έθιμο με το κάψιμο του Ιούδα, όπου στην ανθρώπινη μορφή κόλλησαν φωτογραφίες του προέδρου Νικολάς Μαδούρο αλλά και άλλων πολιτικών στελεχών, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίδρασή τους και τη διαμαρτυρία τους για την κατάσταση της χώρας.

 

Η αναβίωση της εξέγερσης του Πάσχα του 1916 στην Ιρλανδία

Η Ιρλανδία γιορτάζει το Πάσχα αναβιώνοντας την εξέγερση του 1916, η οποία ξεκίνησε από Ιρλανδούς Ρεπουμπλικάνους κατά της βρετανικής κυριαρχίας με στόχο την ίδρυση μιας ανεξάρτητης Ιρλανδικής Δημοκρατίας, όσο το Ηνωμένο Βασίλειο συμμετείχε στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Η λειτουργία στον ξακουστό ναό St. Patrick’s Cathedral της Νέας Υόρκης

 

Οι Βρετανοί απολαμβάνουν τον ανοιξιάτικο ήλιο

 

Φωτογραφίες: Reuters

Πηγή: newsit.gr

TOP NEWS