ΠΑΤΡΑ: Στο εφετείο ο Καλαβρύτων για την υπόθεση Σημάτη

  • Dogma

Μια παλιά ιστορία με πρωταγωνιστές, έναν Μητροπολίτη, έναν θεολόγο κι ένα αφορισμό αναβίωσε χθες στο Τριμελές Εφετείο Πατρών. Πρόκειται για την «κόντρα» του Μητροπολίτη Καλαβρύτων με τον Θεολόγο κ. Παναγιώτη Σημάτη, τον οποίο ο κ. Αμβρόσιος μάλιστα έχει αφορίσει. 
 

Αυτή τη φορά απολογούμενος είναι ο Μητροπολίτης, αφού ο Θεολόγος το 2006 κατέθεσε μήνυση εις βάρος του για συκοφαντική δυσφήμηση κατ’ εξακολούθηση και απειλή

 

Η «βεντέτα» ξεκίνησε όταν ο κ. Σημάτης, αντιδρώντας σε απόφαση της Μητροπόλεως Καλαβρύτων που δεν δέχθηκε να παραχωρήσει χώρο για να ασκήσουν τις λατρευτικές τους ανάγκες Ρωμαιοκαθολικοί που ζουν στο Αίγιο, αρθρογράφησε σε τοπικές εφημερίδες χρησιμοποιώντας βαριά γλώσσα κατά του Μητροπολίτη.

 

Ο Μητροπολίτης τότε κάλεσε τον θεολόγο να παρουσιαστεί στη Μητρόπολη για να εκθέσει τις απόψεις του, κάτι το οποίο όμως δεν έγινε. Η συνέχεια ήταν να εκδοθεί εγκύκλιος από τη Μητρόπολη Καλαβρύτων σύμφωνα με την οποία ο κ. Σημάτης ήταν πλέον «αφορισμένος», του είχε επιβληθεί το επιτίμιο της ακοινωνησίας. Ήταν Μεγάλη Πέμπτη. 

 

Ταυτόχρονα ο Μητροπολίτης ενημέρωσε το Υπουργείο Παιδείας για τα γεγονότα αφού ο Θεολόγος διδάσκει σε δημόσιο σχολείο.

 

Το ένα έφερε το άλλο και εν τέλει ο θεολόγος απάντησε με μήνυση η οποία ξεκίνησε να εκδικάζεται χθες, σχεδόν έξι χρόνια μετά.

 

Στην αρχή της δίκης η έδρα απευθυνόμενη προς τον μηνυτή ζήτησε να αποσύρει την κατηγορία προτείνοντας εξωδικαστικό συμβιβασμό. Ο κ. Σημάτης δέχθηκε μεν, έθεσε όμως όρο τη δημόσια συγνώμη του Μητροπολίτη, που από την πλευρά του απάντησε πως δεν θεωρεί ότι υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει να ζητήσει συγνώμη και ζήτησε να συνεχιστεί η δίκη όπως κι έγινε.

 

Η δίκη διακόπηκε λόγω ωραρίου για τις 17 Οκτωβρίου.

 

 

Ανδρέας Λουδάρος

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ