Πατριαρχείο Αλεξανδρείας: Συνέρχεται η Ιερά Σύνοδος

  • Dogma
αλεξανδρείας

Σήμερα, Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, οι Αρχιερείς του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου.

Συνέρχεται σήμερα στο Κάϊρο η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας προεδρευομένης υπό του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου Β΄.

Την Πέμπτη, 15 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει η πρώτη ημέρα των εργασιών κατά την οποία θα παρουσιαστεί, μετά τις αρχικές προσφωνήσεις και αντιφωνήσεις, η Έκθεση πεπραγμένων του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεοδώρου. Η πρώτη ημέρα θα ολοκληρωθεί με την Εκλογή Αρχιερέων και την ακολουθία του Μ. Μηνύματος από τους Αρχιερείς που θα εκλεγούν.

Την δεύτερη ημέρα, Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, στο επίκεντρο θα βρεθεί η συνεχιζόμενη αντικανονική εισπήδηση της Ρωσικής Εκκλησίας στην Αφρική και θα ακολουθήσει συζήτηση υπό του θέματος.

Θα ακολουθήσει εισήγηση από τον Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ με θέμα: “Η διαφύλαξις της ενότητος των υπό του παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας τοπικών Εκκλησιών εν Αφρική (πρακτική – ποιμαντική προσέγγισις του θέματος)”. Θα ακολουθήσει συζήτηση επί της εισηγήσεως του Μητροπολίτη.

Οι εργασίες της Ιεράς Συνόδου θα κορυφωθούν πανηγυρικά το Σάββατο, 17 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος και ο Παπάς και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος άγει τα ονομαστήριά του. Στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, εντός της Πατριαρχικής Επιτροπίας Καϊρου θα τελεσθεί Πατριαρχικό και Συνοδικό Συλλείτουργο. Θα ακολουθήσουν τα αποκαλυπτήρια μαρμάρινης προτομής του Πατριάρχου Μελετίου Μεταξάκη.

Φωτογραφία αρχείου

TOP NEWS