Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Θα υποστηρίξουμε τις προσπάθειες για την απονομή δικαιοσύνης για την Sherin Aqleh

  • Δόγμα

Ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων για το θάνατο της δημοσιογράφου Shireen Abu Aqla

Ανακοίνωση εξέδωσε το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων αναφορικά με το θάνατο της δημοσιογράφου Shireen Abu Aqla, η οποία έχασε τη ζωή της στις 11 Μαΐου 2022, τη χρονική στιγμή που κάλυπτε την επίθεση του Ισραηλινού στρατού στη Δυτική Όχθη.

Το Πατριαρχείο, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι «ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος Γ’ είχε δώσει άμεσον ειδικήν ευλογίαν, όπως ταφή η Abu Aqleh, εις το Ελληνορθόδοξον Κοιμητήριον επί του λόφου της Αγίας Σιών, ένθα είναι ενταφιασμένοι και οι γονείς της. Συμμετείχεν επίσης εις την συνέντευξιν Τύπου, η οποία επραγματοποιήθη εις το Γαλλικόν νοσοκομείον Saint Joseph, όσον αφορά την επίθεσιν της Αστυνομίας εναντίον συμμετεχόντων εις την κηδείαν αυτής».

Ακολουθεί η Ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων: 

Το Ελληνορθόδοξον Πατριαρχείον Ιεροσολύμων επεβεβαίωσεν ότι θα στηρίξη όλας τας προσπαθείας διά την απονομήν δικαιοσύνης διά την πολιτικήν μάρτυρα Sherin Abu Aqleh, ανέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης κ. Αρίσταρχος, Αρχιγραμματεύς του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, κατά την διάρκειαν επιμνημοσύνου δεήσεως διά την Abu Aqleh, η οποία επραγματοποιήθη εις την Ρωμαιοκαθολικήν Εκκλησίαν της Αγίας Αικατερίνης εις Βηθλεέμ.

Κατά την διάρκειαν της Ακολουθίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αρίσταρχος εξεφώνησε λόγον εξ ονόματος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου Γ’, επαινών την Abu Aqleh διά την αφωσιωμένην δημοσιογραφικήν αυτής δραστηριότητα εις την υποστήριξιν των δικαιωμάτων του Παλαιστινιακού λαού και εις το επάγγελμά της, καταδικάζων την στοχοποίησίν της, εν ω εκτελούσε το καθήκον αυτής και εκφράζων συλλυπητηρίους ευχάς προς την οικογένειαν αυτής.

Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος Γ’ είχε δώσει άμεσον ειδικήν ευλογίαν, όπως ταφή η Abu Aqleh, εις το Ελληνορθόδοξον Κοιμητήριον επί του λόφου της Αγίας Σιών, ένθα είναι ενταφιασμένοι και οι γονείς της. Συμμετείχεν επίσης εις την συνέντευξιν Τύπου, η οποία επραγματοποιήθη εις το Γαλλικόν νοσοκομείον Saint Joseph, όσον αφορά την επίθεσιν της Αστυνομίας εναντίον συμμετεχόντων εις την κηδείαν αυτής.

TOP NEWS