Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συνελήφθησαν οι διαρρήκτες της οικίας του

  • Dogma
οικουμενικού

Τροχαίο, πυροβολισμοί και… κυνηγητό, στο Καρτάλ, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Πώς συνέλαβαν τους τέσσερις διαρρήκτες του σπιτιού του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Η ανακοίνωση του κυβερνήτη της Πόλης, Αλί Γερλικαγιά. Φωτογραφίες και βίντεο.

Ύστερα από άγρια καταδίωξη, συνελήφθησαν οι διαρρήκτες του σπιτιού του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, όπως μετέδωσαν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Οι αρχές παρακολουθούσαν τους δράστες επί δύο εβδομάδες και τελικά τους… τσάκωσαν τη στιγμή που είχαν διαρρήξει ένα πολυτελές σπίτι, στο Καρτάλ, στην ασιατική πλευρά της Κωνσταντινούπολης. Όταν οι ληστές -που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους- αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς, προσπάθησαν να διαφύγουν, πέφτοντας με τα αυτοκίνητά τους πάνω στα περιπολικά.

Στη συνέχεια, κατέβηκαν από τα οχήματά τους, επιχειρώντας να ξεφύγουν πεζή. Έπεσαν πυροβολισμοί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι ο ένας από τους τέσσερις διαρρήκτες, που ήταν ο πρώτος που συνελήφθη. Στη συνέχεια, τσάκωσαν τους άλλους δύο, ενώ ο τελευταίος ύστερα από… κυνηγητό, έπεσε στα χέρια της αστυνομίας.

Για την σύλληψη των δραστών, εξέδωσε ανακοίνωση ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γερλικαγιά, ο οποίος ανέφερε πως κατασχέθηκαν και ερευνώνται τα δύο όπλα που βρέθηκαν πάνω τους.

https://twitter.com/haber365/status/1199795929622220800?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1199795929622220800&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fkosmos%2Fpatriarxis-vartholomaios-synelifthisan-oi-diarriktes-tou-spitiou-tou-pics-video%2F2924998%2F

Όπως μετέδωσε η ομογενειακή εφημερίδα «Ανατολή», ενώ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ήταν σε κοινωνική εκδήλωση της ομογένειας, έγινε διάρρηξη στο σπίτι του, στις 16 Νοεμβρίου 2019. Την διάρρηξη κατέγραψαν κάμερες κλειστού κυκλώματος, που δείχνουν τρεις μασκοφόρους να εισβάλλουν στο σπίτι. Εκείνη την ώρα στο εσωτερικό του βρισκόταν η οικονόμος, η οποία και αντιλήφθηκε τους διαρρήκτες.

Οι μασκοφόροι έψαξαν τους χώρους, αλλά τελικά διέφυγαν χωρίς να κλέψουν κάποιο αντικείμενο ή χρήματα.

Πηγή: www.newsit.gr

TOP NEWS