Πόλεμος στην Ουκρανία: «Δάκτυλο» της Ρωσίας στην πτώση Ντράγκι – Δημοσίευμα από τη La Stampa

  • Dogma
ντράγκι

Η Ρωσία έχει κατηγορηθεί για παρέμβαση στις εκλογές των ΗΠΑ και όχι μόνο. Είναι πιθανόν ρωσικός δάκτυλος να ευθύνεται για την πτώση της κυβέρνησης Ντράγκι στην Ιταλία;

Είναι, σύμφωνα με δημοσίευμα της La Stampa! Σύμφωνα με αυτό, η πρεσβεία της Ρωσίας στην Ιταλία ζήτησε από το κόμμα της Λέγκας του Βορρά να αποσύρει τους υπουργούς της από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι! Οι δυο πλευρές, σύμφωνα με το δημοσίευμα, είχαν επαφές κατά το παρελθόν!

Η La Stampa αναφέρεται σε στοιχεία και έγγραφα που, όπως γράφει, προέρχονται από τις ιταλικές μυστικές υπηρεσίες και προσθέτει ότι ο Κοστιούκοβ, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, «ρώτησε τον Καπουάνο αν η Λέγκα εννοούσε να αποσύρει τους υπουργούς της από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι».

Ο επικεφαλής του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Ενρίκο Λέτα, ζήτησε άμεσα να δοθούν όλες οι πρέπουσες εξηγήσεις «για να εξακριβωθεί αν η Ρωσία έριξε την κυβέρνηση Ντράγκι».

Ο γραμματέας της Λέγκα, Ματέο Σαλβίνι, από την μεριά του, απάντησε ότι «πρόκειται για ανοησίες» και ότι «είναι το γνωστό, φανταστικό σενάριο, με κύρια στοιχεία τον Πούτιν, τον φασισμό, τον ρατσισμό και τον εθνικισμό».

Ο Φράνκο Γκαμπριέλι, τέλος, υφυπουργός παρά την προεδρία της ιταλικής κυβέρνησης, από τον οποίο εξαρτώνται οι υπηρεσίες πληροφοριών της χώρας, τόνισε ότι «τα όσα αναφέρονται στο άρθρο της La Stampa, σχετικά με στοιχεία που μπορεί να έχουν ως πηγή τις υπηρεσίες πληροφοριών -όπως αποσαφηνίσθηκε και στο παρελθόν- στερούνται κάθε βάσης».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

TOP NEWS