Πόλεμος στο Ισραήλ: Σειρήνες ηχούν στην Ιερουσαλήμ – Τρόμος στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ

  • Dogma

Σειρήνες για επίθεση της Χαμάς με ρουκέτες ηχούν στην πρωτεύουσα του Ισραήλ, την Ιερουσαλήμ, ενώ τρόμος επικρατεί και στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Διακόπηκε και η συνεδρίαση της Κνεσέτ που ήταν σε εξέλιξη.

Ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς βρίσκεται σήμερα (17.10.2023) στη 10η ημέρα του και φαίνεται ότι οι ισλαμιστές θέλουν να πραγματοποιήσουν νέα σφοδρά χτυπήματα, αφού εκτόξευσαν ρουκέτες μέχρι και στην Ιερουσαλήμ, ενώ πραγματοποιείται συνεδρίαση του Πολεμικού Συμβουλίου στην Κνεσέτ.

Η συνεδρίαση διακόπηκε και οι ηγέτες του Πολεμικού Συμβουλίου του Ισραήλ έτρεξαν στα καταφύγια, την ώρα που ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου προειδοποιούσε τη Χεζμπολάχ να μην «δοκιμάσουν τη θέλησή μας».

«Μην κάνετε τα ίδια λάθη, απλά και μόνο επειδή το τίμημα που θα πληρώσετε αυτή τη φορά θα είναι πολύ μεγαλύτερο», είπε στην ομιλία του στην Κνεσέτ ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Η στιγμή της εκκένωσης της Κνεσέτ:
Το Iron Dome αναχαιτεί τις ρουκέτες πάνω από τη Πύλη της Χάιφας, στο κεντρικότερο σημείο της Ιερουσαλήμ

Βίντεο από την Πύλη της Χάφα μετά τις σειρήνες:

Πιθανότατα πρόκειται για το μεγαλύτερο μπαράζ ρουκετών από τη Χαμάς στο Ισραήλ μετά το αρχικό του Σαββάτου 7 Οκτωβρίου, όταν ξεκίνησε δηλαδή ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή.

Ο κόσμος ψώνιζε στο σούπερ μάρκετ όσο ακούγονταν οι σειρήνες στην Ιερουσαλήμ

Οι πολίτες της Ιερουσαλήμ συνεχίζουν να ζουν την καθημερινότητά τους με τρόμο. Στην παραπάνω φωτογραφία, φαίνεται κόσμος σε σούπερ μάρκετ της ισραηλινής πρωτεύουσας, την ώρα που ηχούσαν οι σειρήνες και ακούγονταν εκρήξεις. Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές.

Πάνω από 2.750 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον παλαιστινιακό θύλακα και πάνω από 1.400 στο Ισραήλ. Εκατοντάδες μεταξύ αυτών είναι άμαχοι και παιδιά.

TOP NEWS