Πόλεμος της Ουκρανίας: Η Ρωσία καίει τα χωράφια με σιτηρά

  • Δόγμα

Η Ουκρανία ήταν η τέταρτη μεγαλύτερη εξαγωγέας σιτηρών στον κόσμο πριν την εισβολή της Ρωσίας, ενώ ονομάζεται σιτοβολώνας της Ευρώπης. Η χώρα προμήθευε με τρόφιμα μεγάλο μέρος της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, ωστόσο μετά την επίθεση της Ρωσίας είναι σχεδόν αδύνατο να εξάγει τα σιτηρά της.

Την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται και η επισιτιστική κρίση «δείχνει τα δόντια της» οι στρατιώτες της χώρας δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο τα ρωσικά στρατεύματα, αλλά και τις δολιοφθορές της Ρωσίας, η οποία πλέον βάζει φωτιές σε μεγάλα χωράφια με σιτηρά.

Σημειώνεται πως η Ουκρανία ήταν η τέταρτη μεγαλύτερη εξαγωγέας σιτηρών στον κόσμο πριν την εισβολή της Ρωσίας, ενώ ονομάζεται σιτοβολώνας της Ευρώπης. Η χώρα προμήθευε με τρόφιμα μεγάλο μέρος της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, ωστόσο μετά την επίθεση της Ρωσίας είναι σχεδόν αδύνατο να εξάγει τα σιτηρά της.

Την ίδια ώρα, βίντεο από την Ουκρανία δείχνει ουκρανούς στρατιώτες να προσπαθούν να σβήσουν φωτιά σε έναν σιτοβολώνα, ενώ το Κίεβο κατηγορεί τη Ρωσία ότι βομβαρδίζει τις εκτάσεις σιταριού της χώρας.

Τονίζεται πως από την αρχή του πολέμου υπάρχουν κατηγορίες ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί εμπρηστικές βόμβες, οι οποίες έχουν απαγορευτεί από συνθήκη του ΟΗΕ.

Οι συγκεκριμένες βόμβες ανάβουν φωτιές 2.200 °C και η κατάσβεσή του είναι σχεδόν αδύνατη, ενώ είναι η μόνη ανθρωπογενής ουσία που μπορεί να κάψει τον άνθρωπο ολοσχερώς.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι κλέβει τα σιτηρά της και τα πουλά σε άλλες χώρες. Την προηγούμενη εβδομάδα η ουκρανική πρεσβεία στη Βηρυτό κατήγγειλε ότι η Ρωσία έστειλε στη Συρία (σ.σ. σύμμαχο του Κρεμλίνου) 100.000 τόνους κλεμμένων σιτηρών, χαρακτηρίζοντας τις αποστολές ως «εγκληματικές δραστηριότητες».

Πηγή: https://www.newsit.gr/

TOP NEWS