Σε έκθεση τουρισμού στο Λονδίνο η Εκκλησία της Ελλάδος

  • Dogma

Η μεγαλύτερη Έκθεση Τουρισμού παγκοσμίως, η ετήσια Διεθνής Έκθεση Τουρισμού WTM (World Travel Market) – London 2014, στην οποία συμμετέχει η Εκκλησία της Ελλάδος διά του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων ολοκληρώνεται αύριο στο Λονδίνο.

Dogma Newsdesk

Η μεγαλύτερη Έκθεση Τουρισμού παγκοσμίως, η ετήσια Διεθνής Έκθεση Τουρισμού WTM (World Travel Market) – London 2014, στην οποία συμμετέχει η Εκκλησία της Ελλάδος διά του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων ολοκληρώνεται αύριο στο Λονδίνο.

Η Εκκλησία της Ελλάδος, υλοποιώντας το Πρωτόκολλο Συνεργασίας που έχει υπογράψει με το Υπουργείο Τουρισμού, φιλοξενήθηκε στην έκθεση σε κεντρική και κομβική θέση, στις εγκαταστάσεις του κεντρικού περιπτέρου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Οι πολυάριθμοι επισκέπτες του περιπτέρου της Εκκλησίας της Ελλάδος είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να γνωριστούν με τους εκπροσώπους της, να πληροφορηθούν για τις ενέργειες και τις στοχευμένες δράσεις που έγιναν και πρόκειται να γίνουν από την Εκκλησία της Ελλάδος για θέματα ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού, καθώς και να προμηθευτούν σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή κατάλληλο οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο διέθεσαν το Συνοδικό Γραφείο, η Αποστολική Διακονία και διάφορες μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ξεχωριστή θέση στο περίπτερο της Εκκλησίας της Ελλάδος είχε το έντυπο «Τα βήματα του Αποστόλου Παύλου στην Ελλάδα», το κείμενο του οποίου επιμελήθηκε ο Δρ. Βασίλειος Τζέρπος, μέλος του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων. Τη δαπάνη έκδοσης κάλυψε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού. Την επιμέλεια και έκδοση του εντύπου είχε η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας της Ελλάδος, ως ο επίσημος Εκδοτικός της Οργανισμός.

Ο Γραμματέας του Συνοδικού Γραφείου πατήρ Σπυρίδων Κατραμάδος, σε συνέντευξή του σε διεθνή μέσα επικοινωνίας, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην επικείμενη συνεργασία της Εκκλησίας της Ελλάδος και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για τη χάραξη και δημιουργία Προσκυνηματικών Δρόμων στους Σιδηροδρομικούς Άξονες της χώρας (Βήματα Αποστόλου Παύλου-Πήλιο-Καλάβρυτα κ.ά.).

Η Ελληνίδα Υπουργός Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, κατά την επίσκεψή της στο περίπτερο της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενημερώθηκε από τον Γραμματέα του και επαίνεσε το Συνοδικό Γραφείο της Εκκλησίας της Ελλάδος γι’ αυτά τα πρωτοπόρα και γόνιμα για τη χώρα και την οικονομία της εγχειρήματα. Εξέφρασε δε τη διαρκή συμπαράστασή της σε κάθε παρόμοια δράση του Κεντρικού Οργανισμού της Διοικήσεως της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η ελληνική αντιπροσωπεία είχε την ευκαιρία κιι ευλογία να υποβάλει χθες τα σέβη της προς τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ. Γρηγόριο και να τον ενημερώσει για την σημαντική παρουσία και δράση της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Λονδίνο.

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΥΝΟΔΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΩΝ

TOP NEWS