Σοκάρει Ιταλός δημοσιογράφος: Ο Πάπας αρνείται ότι ο Χριστός είναι Θεός κι αναστήθηκε

  • Dogma
πάπας

Σοκάρει καθολικούς και όχι μόνο για μια ακόμα φορά ο  95χρονος δημοσιογράφος  και προσωπικός φίλος του Πάπα Φραγκίσκου, Ευγκένιο Σκαλφάρι.

Στις 5 Νοεμβρίου, ο Ιταλός δημοσιγράφος σε άρθρο του στην εφημερίδα La Republica, έγραψε ότι ο Ποντίφικας αρνήθηκε τόσο τη θεία φύση του Χριστού,  όσο και την ανάσταση του σώματός του.

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τον Σκαλφάρι ο Πάπας Φραγκίσκος φέρεται να δήλωσε:«Ήταν άνθρωπος μέχρι που τον έβαλαν στον τάφο οι γυναίκες που αποκαθήλωσαν το σώμα του. Εκείνη τη νύχτα, στον τάφο, εξαφανίστηκε ο άνθρωπος και από εκείνη τη σπηλιά βγήκε Αυτός με τη μορφή πνεύματος, που συνάντησε τις γυναίκες και τους Αποστόλους, ενώ ακόμη διατηρούσε τη σκιά του προσώπου, και μετά εξαφανίστηκε για πάντα».

Η πλήρης δήλωση του Πάπα είναι από το νέο βιβλίο του 95χρονου δημοσιογράφου, το οποίο τιτλοφορείται «Ο Μοναδικός Θεός και η Μοντέρνα Κοινωνία» και επικεντρώνεται σε συνεντεύξεις του με τον Ποντίφικα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Σκαλφάρι έχει πάρει πολλές συνεντεύξεις από τον ποντίφικα, ωστόσο είναι γνωστός ότι  ποτέ δεν ηχογραφεί ή κρατά σημειώσεις και επιλέγει να γράφει τις συνεντεύξεις του από μνήμης.

Στο παρελθόν έχει δηλώσει ότι ο πάπας έχει πει πως η κόλαση δεν υπάρχει και πως ο Ιησούς Χριστός δεν είναι Θεός.

Ο Ποντίφικας από την πλευρά του ποτέ δεν έχει αρνηθεί ή επιβεβαιώσει τις δηλώσεις του που βγάζει στη δημοσιότητα ο Σκαλφάρι. Επιπλέον, το Βατικανό αρκείται να σχολιάσει κάθε φορά πως οι μαρτυρίες του δημοσιογράφου απλά δεν είναι αξιόπιστες, καθώς ποτέ δεν κρατά σημειώσεις.

Με πληροφορίες από sputnik

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

Διαβάστε επίσης: Το ορφανό ζητιανάκι από την Κρήτη που έγινε Πάπας της Ρώμης!

TOP NEWS