Στα ομογενειακά σχολεία της Κωνσταντινούπολης ο Υφ. Εξ. Γιάννης Αμανατίδης

  • Dogma

Επισκέψεις στα ομογενειακά σχολεία της Κωνσταντινούπολης πραγματοποίησε, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

Επισκέψεις στα ομογενειακά σχολεία της Κωνσταντινούπολης πραγματοποίησε, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης. Ο κ. Αμανατίδης περιηγήθηκε στο ιστορικό κτήριο της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής, μίλησε με τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό και είχε την ευκαιρία να θαυμάσει τη σπάνια συλλογή παλαίτυπων που φυλάσσονται στη βιβλιοθήκη της. Απευθυνόμενος στο προσωπικό της Σχολής εξήρε τη διαχρονική συμβολή του παλαιότερου ελληνικού σχολείου στο να κρατήσει ζωντανή την ελληνική γλώσσα και παιδεία, κύρια συστατικά στοιχεία της συνείδησης και ταυτότητας του Γένους και της αδιάσπαστης ιστορικής συνέχειας του Ελληνισμού.

Ακολούθως, ο Υφυπουργός Εξωτερικών επισκέφθηκε το Ζωγράφειο Γυμνάσιο και Λύκειο, όπου ξεναγήθηκε στους χώρους του ιδρύματος από τον Διευθυντή κ. Δερμιτζόγλου και τους καθηγητές, ενημερώθηκε για την πλούσια διαχρονικά πολιτιστική, εκπαιδευτική, κοινωνική δραστηριότητα του Ζωγράφειου και συνομίλησε ως εκπαιδευτικός με τους νεαρούς γόνους της Πολίτικης Ρωμιοσύνης. Στο μεγαλοπρεπές και επιβλητικό νεοκλασικό κτήριο του Ζάππειου Παρθεναγωγείου, ο κ. Αμανατίδης αντάλλαξε απόψεις με το εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά και το μαθητικό δυναμικό για την εμπειρία της μαθητείας και της διδασκαλίας σε ένα από τα ιστορικά σχολεία της Κωνσταντινούπολης, ενώ συζήτησαν τα προβλήματα και τις προοπτικές του εκπαιδευτηρίου.

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών πραγματοποίησε συνάντηση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμαίικων Ιδρυμάτων (ΣΥΡΚΙ) στο Σισμανόγλειο Μέγαρο, καταγράφοντας εκ του σύνεγγυς ζητήματα που απασχολούν την ελληνική ομογένεια στην Κωνσταντινούπολη.

TOP NEWS