Στην Κω προπαρασκευαστική συνάντηση για το Π.Σ.Ε.

  • Dogma

Προπαρασκευαστική συνάντηση εν όψει της 10ης γενικής συνέλευσης του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών θα πραγματοποιηθεί στην Κω από τις 11 έως και τις 17 Οκτωβρίου. Στη συνάντηση που τελεί υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Εκκλησιών που συμμετέχουν στο Π.Σ.Ε. 

 

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει η τοπική Μητρόπολη Κώου και Νισύρου σε ανακοίνωση της οποίας σημειώνεται πως η επιλογή του τόπου της συνάντησης «αποδεικνύει για ακόμη μια φορά τους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο με τις Ιερές Μητροπόλεις της Δωδεκανήσου».

 

H 10η γενική συνέλευση του Π.Σ.Ε. θα πραγματοποιηθεί στο Πουσάντ της Νότιας Κορέας από τις 30 Οκτωβρίου έως και τις 8 Οκτωβρίου 2013. Γενικός τίτλος της συνάντησης θα είναι «Θεέ της ζωής, οδήγησέ μας στην δικαιοσύνη και στην ειρήνη».

 

Να σημειωθεί πως διαχρονικά αρκετές Ορθόδοξες Εκκλησίες και Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος έχουν εκφράσει δημόσια τον προβληματισμό τους για το κατά πόσον η συμμετοχή της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Π.Σ.Ε. έχει κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα.

 

Μέλη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών είναι 349 «Εκκλησίες» από ολόκληρο τον κόσμο οι περισσότερες εκ των οποίων είναι Προτεσταντικές ομολογίες.

 

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ