Στην Κύπρο η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Μαλεβής (βίντεο)

  • Dogma
εικόνα

Μία από τις εβδομήντα εικόνες, τις οποίες ζωγράφισε ο Ευαγγελιστής Λουκάς, μοναδικής ιστορικής και θρησκευτικής αξίας, η θαυματουργή εικόνα Παναγία Μαλεβή, μεταφέρθηκε στην Λευκωσία.

Ο ιερός ναός Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, στον Αρχάγγελο, φιλοξενεί από τις 11 Φεβρουαρίου την ιερή θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Μαλεβής.

Η θαυματουργή εικόνα βρίσκεται από το 1116 στη γυναικεία ιερά μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαλεβής, στην Αρκαδία Ελλάδος και από το 1362 φέρει ασημένιο επικάλυμμα.

Η εικόνα της Παναγίας Μαλεβής, από τον Απρίλιο του 1964 αναβλύζει Θείον Μύρο. Πριν τρέξει το Άγιον Μύρον στην εικόνα, όλο το μοναστήρι ευωδιάζε εξαίσια επί είκοσι ολόκληρες μέρες. Την τελευταία Παρασκευή των χαιρετισμών, στις 17 Απριλίου 1964, έτρεξαν οι πρώτες σταγόνες. Από τότε, οι πιστοί προσκυνητές, μπορούν να πάρουν το Θείο Μύρο, το οποίο προσφέρουν οι μοναχές, σε ειδική συσκευασία. Η Μυροβλήτισσα Παναγία εορτάζει στις 23 Αυγούστου.

Στην Κύπρο, όπως διαβάζουμε στο ikivotos.gr η εικόνα θα βρίσκεται μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου και ο ναός θα είναι ανοιχτός καθημερινά από τις έξι και τριάντα το πρωί μέχρι τις δέκα το βράδυ.

Κατά την υποδοχή της εικόνας στον ιερό ναό, παρέστη εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Χρυσόστομου ο Επίσκοπος Αρσινόης Νεκτάριος, ενώ του πανηγυρικού εσπερινού προέστη ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρος.

eikonapanagiasmalevissss αρχείο-λήψης-2-1 αρχείο-λήψης-9

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ