Στο στόχαστρο της Corriere Della Sera ο Πατριάρχης Μόσχας – Ο «δίκαιος πόλεμος» και το ρολόι των 30χιλ. δολλαρίων

  • Dogma
κύριλλος

«Ο Κύριλλος, από τον «δίκαιο πόλεμο» στο ρολόι των 30 χιλιάδων δολαρίων. Ποιος είναι ο Πατριάρχης Μόσχας που αρνείται την εισβολή στην Ουκρανία» – Κόλαφος κατά του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, η οποία σημειώνει ότι ο Προκαθήμενος της ρωσικής εκκλησίας βρίσκεται στο στόχαστρο  του 6ου πακέτου κυρώσεων  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία  πρότεινε το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του.

Ο Πατριάρχης  Μόσχας  συμπεριλαμβάνεται στο προσχέδιο μιας μαύρης λίστας, η οποία περιέχει εκατοντάδες αξιωματικούς του στρατού και επιχειρηματίες, οι οποίοι είναι φιλικά προσκείμενοι στο Κρεμλίνο και τους οποίους η Ευρωπαϊκή Ένωση κατηγορεί ως υποστηρικτές του πολέμου στην Ουκρανία. Με τον τρόπο αυτό ενδέχεται να αποκαλυφθούν τα φημολογούμενα πλούτη, τα οποία ο Πατριάρχης Μόσχας απέκρυπτε ή αρνιόταν τα προηγούμενα έτη. Σύμφωνα με έκθεση του Forbes του 2006 πρόκειται για 4 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι εκτιμήσεις της Novaya Gazeta εκτοξεύουν το ποσό έως και τα 8 δις δολάρια.

«Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι μια μεγάλη και ισχυρή χώρα δεν επιτέθηκε ποτέ σε κανέναν, μόνο υπερασπίστηκε τα σύνορά της» αναφέρει το ιταλικό δημοσίευμα, σχολιάζοντας ότι ο Κύριλλος δεν έλαβε υπόψη του την παραίνεση του Πάπα Φραγκίσκου, η οποία είδε το φως της δημοσιότητας,  «να μην μετατραπεί σε παπαδάκι του Πούτιν» .

«Από την αρχή του πολέμου ο Κύριλλος «κουνάει το θυμιατό» για να ευλογήσει τον αγώνα των «λεγομένων παγκόσμιων αξιών» κατά του λόμπι των ομοφυλοφίλων και της «παρέλασης των ομοφυλοφίλων» ως «τεστ ελευθερίας» όπως αυτός εκλαμβάνεται στη διεστραμμένη Δύση», υπογραμμίζεται μεταξύ άλλων, στο καυστικό άρθρο της Corriere della Sera.

Στο άρθρο διανθίζεται επίσης με τα ακριβά γούστα του Πατριάρχη Μόσχας, όπως μεταξύ άλλων το χειμερινό και θαλάσσιο σκι, η πολυτελής κατοικία στη Μόσχα και το σαλέ στις ελβετικές Άλπεις, στο καντόνι της Ζυρίχης. Προς επίρρωση δε των όσο γράφει, υπενθυμίζει και την περιβόητη φωτογραφία με το  τριάντα χιλιάδων δολαρίων ρολόι Breguet, στον καρπό του, το φρόντισαν οι «μάγοι του Photoshop» να εξαφανίσουν από τον καρπό του, ξεχνώντας την αντανάκλασή του στο τραπέζι. Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι το Πατριαρχείο  Μόσχας είχε ζητήσει συγγνώμη για το ρετούς ( βλ. κεντρική φωτογραφία).

 

 

 

 

TOP NEWS