Η Συρία απασχόλησε τον Πρ. Δημοκρατίας και τον Πατριάρχη Αντιοχείας

  • Dogma
Συρία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης συναντήθηκε τη Δευτέρα, 29 Αυγούστου 2016, στο Προεδρικό Μέγαρο, με την Α.Θ.Μ. τον Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη, ο οποίος συνοδευόταν από την Α.Μ. τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β’.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος αφού ανέφερε ότι η επίσκεψη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν τυπική και φιλοφρονητική, προσθέτοντας ότι ήθελαν ο Άγιος Αντιοχείας να δει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, «να πει τον πόνο του, και να του ζητήσει να κάνει ό,τι μπορεί το κράτος εδώ, ως ευρωπαϊκό κράτος, να πιέσει κάπως». «Είναι δύσκολες οι συνθήκες στη Συρία. Εμείς πάντοτε είχαμε άριστες σχέσεις με τη Συρία, συνεχίζουμε να έχουμε. Εσχάτως είχα επισκεφθεί και εγώ (τη Συρία), και ήθελα να δώσω θάρρος στους Χριστιανούς να μην φύγουν από τη Συρία, διότι έχει μια πορεία ο Χριστιανισμός εκεί δύο χιλιάδων ετών», πρόσθεσε.

Όπως είπε, είναι απαράδεκτο σήμερα να διωχθούν και να φύγουν από τη γη των πατέρων τους και να ζητούν πατρίδες αλλού.

«Αυτή είναι η προσπάθεια μας. Βέβαια, είμεθα στην Ευρώπη. Δεν εξαρτάται η απόφαση της Ευρώπης από εμάς, αλλά τουλάχιστον εμείς να στεκόμαστε στις δημοκρατικές αρχές, στα ανθρώπινα δικαιώματα, στην ελευθερία του λόγου. Είναι θέματα αυτά για τα οποία πρέπει να εγείρουμε φωνή, είναι ανθρωπιστικά τα θέματα και, νομίζω, κανείς δεν μπορεί να μας απαγορεύσει να μιλάμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν αναφέρθηκαν και στο Κυπριακό, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είπε: «Όχι», προσθέτοντας ότι ήταν εθιμοτυπική επίσκεψη.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ