Ταμασού Ησαΐας: Οι Άγιοι Ανάργυροι συνδύασαν την αρετή και την επιστήμη, με την αγάπη προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο

  • Dogma
ταμασού

Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας: Οι Άγιοι Ανάργυροι συνδύασαν την αρετή και την επιστήμη, τις οποίες συνόδευαν με τις δυο μεγάλες χριστιανικές αρετές, την αγάπη προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο και την ταπείνωση, αρετές τις οποίες πρέπει να καλλιεργούμε στη ζωή μας.

Το εσπέρας της Δευτέρας, 31 Οκτωβρίου 2022, ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε κατά τη διάρκεια του πανηγυρικού εσπερινού στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό των Αγίων Αναργύρων της κοινότητος Αγίων Βαβατσινιάς στην Ορεινή Λάρνακος.

Τον πλαισίωναν οι Αρχιμανδρίτες Νεκτάριος Μπακόπουλος, Γενικός Αρχιερατικός, και Ηρακλείδιος, προϊστάμενος του Ιερού Ησυχαστηρίου Αγίου Δημητρίου στην Αγία Βαρβάρα, ο Ιερομόναχος Μακάριος, οι Πρωτοπρεσβύτεροι Κυπριανός Παπαδόπουλος και Βασίλειος Μιχάλ, ο Οικονόμος Ιωάννης Αλιόσιν, εφημέριος του πανηγυρίζοντος Ναού, ο Αρχιδιάκονος Ραφαήλ Μισιαούλης και οι Ιεροδιάκονοι Αρσένιος και Ησαΐας.

Στην ομιλία του, ο Μητροπολίτης Ταμασού αναφέρθηκε στα δύο τιμώμενα πρόσωπα των Αγίων Αναργύρων, οι οποίοι συνδύασαν την αρετή και την επιστήμη, τις οποίες συνόδευαν με τις δυο μεγάλες χριστιανικές αρετές, την αγάπη προς τον Θεό και τον συνάνθρωπο και την ταπείνωση, αρετές τις οποίες πρέπει να καλλιεργούμε στη ζωή μας.

Μετά το πέρας της ακολουθίας, τελέστηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και τμήματος των ιερών λειψάνων των Αγίων, πέριξ του Ιερού Ναού.

TOP NEWS