Τεσσαρακονθήμερο και Ετήσιο Μνημόσυνο αειμνήστων Μητροπολιτών Γέροντος Νικομηδείας και Σασίμων

  • Dogma

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, παρέστη συμπροσευχόμενος στην Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία του Σαββάτου, 27 Μαΐου 2023, στο τέλος της οποίας τελέστηκαν το τεσσαρακονθήμερο και το ετήσιο, αντίστοιχα, Μνημόσυνα υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αειμνήστων Μητροπολιτών Γέροντος Νικομηδείας κυρού Ιωακείμ και Σασίμων κυρού Γενναδίου.

Της Θ. Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ, και συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Μιλήτου κ. Απόστολος και Προύσης κ. Ιωακείμ.

Εκκλησιάστηκαν οι Αρχιερείς Σεβ. Γέρων Πριγκηποννήσων κ. Δημήτριος, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Μύρων κ. Χρυσόστομος, Ικονίου κ. Θεόληπτος, Σάρδεων κ. Ευάγγελος, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στέφανος, Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, Αυστραλίας κ. Μακάριος, Θεοφιλ. Τράλλεων κ. Βενιαμίν και Δαφνουσίας κ. Σμάραγδος, κληρικοί, Μοναχοί και Μοναχές, Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Μ.τ.Χ.Ε., συγγενείς του μακαριστού Γέροντος Νικομηδείας, πιστοί από την Πόλη και προσκυνητές από το εξωτερικό.

Στη συνέχεια παρετέθη επιμνημόσυνος δεξίωση, στην Αίθουσα του Θρόνου του Πατριαρχικού Οίκου, κατά την οποία ο Παναγιώτατος μίλησε, εμφανώς συγκινημένος, για τις προσωπικότητες, τη διακονία και την προσφορά των δύο αειμνήστων Ιεραρχών του Θρόνου.

 

Φωτό:  Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

TOP NEWS