Το Πατριαρχείο Μόσχας αρωγός των παιδιών με αναπηρία στη Συρία

  • Dogma
μόσχας

Στις 13 Ιανουαρίου 2021 ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών παρά τω Πατριαρχικώ θρόνω της Αντιοχείας ηγούμενος Αρσένιος Σοκολόφ επισκέφθηκε το σχολείο «Αμάλ» της Δαμασκού για παιδιά με αναπηρίες, όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή του σχολείου Μοσάμπ αλ Κανζ, εκπαιδευτικούς και μαθητές και τους δώρισε τρία αναπηρικά αμαξίδια.

Ο διευθυντής του σχολείου ευχαρίστησε θερμά τον πατέρα Αρσένιο για τα αμαξίδια και εξέφρασε την παράκληση να συνεχισθεί η ανθρωπιστική βοήθεια προς το σχολείο.

Στο σχολείο «Αμάλ» αυτή τη στιγμή φοιτούν 165 παιδιά με αναπηρίες, τα περισσότερα εκ των οποίων αδυνατούν να κινούνται αυτοτελώς. Το σχολείο αντιμετωπίζει έντονη ανάγκη για αναπηρικά αμαξίδια διαφόρων μεγεθών, πάνες και πολλά άλλα. Το σχολείο «Αμάλ» στη Δαμασκό είναι ένα από τα δύο σχολεία της Συρίας για παιδιά με αναπηρίες, ενώ το δεύτερο ευρίσκεται στο Χαλέπι.

Τα αναπηρικά αμαξίδια γερμανικής παραγωγής αγοράσθηκαν στη Μόσχα ιδία δαπάνη του Καναδού ευεργέτη ρωσικής καταγωγής Αλεξίου Φισέτ και μεταφέρθηκαν στο Γραφείο της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας στη Δαμασκό από την επικεφαλής των ανθρωπιστικών και φιλανθρωπικών προγραμμάτων της ρωσικής οργανώσεως παλαιμάχων «Μάχιμη αδελφότητα» Ν. Κουσκόβα.

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ