Τον Δούκα της Βαυαρίας παρασημοφόρησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών

  • Dogma

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος παρασημοφόρησε την ΑΒΥ τον Δούκα της Βαυαρίας κ. Φραγκίσκο με το Μετάλλιο του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτη, σε μια πανηγυρική εκδήλωσης στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Μονάχου, την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου.

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος παρασημοφόρησε την ΑΒΥ τον Δούκα της Βαυαρίας κ. Φραγκίσκο με το Μετάλλιο του Αγίου Διονυσίου του Αεροπαγίτη, σε μια πανηγυρική εκδήλωσης στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων Μονάχου, την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου.

Με την τιμητική αυτή διάκριση ο Μακαριώτατος ευχαρίστησε τον Δούκα της Βαυαρίας για την αμέριστη συμπαράστασή του στο πρόγραμμα της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών για τη σίτιση απόρων πολύτεκνων οικογενειών.

Προ διετίας, κατά τον εορτασμό των 80 γενεθλίων του, ο Δούκας της Βαυαρίας παρεκάλεσε τους επιφανείς εκπροσώπους της βαυαρικής κοινωνίας, αντί δώρων, να καταθέσουν χρήματα για την σίτιση απόρων πολύτεκνων οικογενειών, που πλήττονται από την οικονομική κρίση στην Ελλάδα.

Στο κάλεσμά του ανταποκρίθηκαν με περισσή αγάπη οι εκλεκτοί του προσκεκλημένοι και συγκεντρώθηκε ένα σεβαστό ποσό, το οποίο και διετέθη για το πρόγραμμα „Τρόφιμα για οικογένειες με υποσιτιζόμενα τέκνα“ της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Για τη λογιστική υλοποίηση και διεκπεραίωση του προγράμματος χρειάστηκε η διαμεσολάβηση κάι τεχνική υποδομή της Ιεράς Μητροπόλεως Γερμανίας και του ιδρὐματος Στέρνστουντεν (Sternstunden) της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας και Τηλεορά-σεως. Ο πρώην Πρωτοσύγγελος της Αρχιεπισκοπής και νυν Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και ο Αρχιερατικός Επίτροπος Βαυαρίας, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου Απόστολος Μαλαμούσης, προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες για τη απρόσκοπτη εφαρμογή του προγράμματος.

Στην τελετή παρασημοφὀρησης παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιωάννίνων Μάξιμος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, ο Πρωτοσύγγελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Συμεών, ο Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος, κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, καθώς επίσης και άλλα μέλη της συνοδείας του Μακαριωτάτου, που επισκέπτονται το Μόναχο και το Βερολίνο, κατόπιν προσκλήσεως του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας. Την Ελληνική Πολιτεία εκπροσώπησε η Γενική Πρόξενος στο Μόναχο, κ. Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίλεκτα μέλη της βαυαρικής κοινωνίας, εκπρόσωποι των εκκλησιών, η πρόεδρος του Εβραικού Συμβουλίου Μονάχου κ. Κνόμπλοχ, πρόξενοι άλλων χωρών και εκπρόσωποι της παροικίας μας στο Μόναχο.

Η ευεργετική προσφορά του Δούκα της Βαυαρίας, υπογραμμίζει για μια ακόμη φορά τις μακροχρόνιες φιλικές σχέσεις Ελλάδος και Βαυαρίας, που καλλιεργούνται μέχρι και σήμερα και μεταλαμπαδεύουν έμπρακτα μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον των δύο λαών και πολιτισμών.

Η Ιερά Μητρόπολη Γερμανίας και οι έλληνες ορθόδοξοι της Βαυαρίας εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες στον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, για τη βαρυσήμαντη και πολλαπλώς επωφελή επίσκεψή του στο Μόναχο και εύχονται να του χαρίζει ο Θεός έτη πολλά και ευλογημένα.

TOP NEWS