Τον Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ επισκέφθηκε ο Δούκας του Ολντενμπουργκ

  • Dogma
βολοκολάμσκ

Με τον Δούκα Ὀλνενμπουρκ Χριστόφορο είχε συνάντηση στην κατοικία του της ενορίας της Παναγίας Πάντων Θλιβομένων η Χαρά Μόσχας ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Ιοανουαρίου παρέστησαν, επίσης, ο υπάλληλος της Γραμματείας του ΤΕΕΣ επί των υποθέσεων εξωτερικού Ιεροδιάκονος Ρωμανός και ο κ. Π. Μετελιόφ, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ρωσο-γερμαντικού Συνεδρίου Νέων Ηγετών. Στην αρχή της συναντήσεως ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας καλωσόρισε θερμώς τον υψηλό προσκεκλημένο και εξέφρασε τη χαρά για την παρουσία του Δούκα Χριστοφόρου στην Θεία Λειτουργία της Κυριακής στον Ιερό Ναό της Παναγίας Πάντων των Θλιβομένων η Χαρά.

βολοκολάμσκ

Από την πλευρά του ο Δούκας Ὀλνενμπουρκ Χριστόφορος ενημέρωσε για την ιστορία του γένους του και τις σχέσεις του με τη Ρωσία από την εποχή του αυτοκράτορα Πέτρου Γ’. Η Αυτού Υψηλότης επίσης αναφέρθηκε στο υπό την προεδρία του έργο του Ρωσο-Γερμανικού συνεδρίου Νέων Ηγετών και τόνισε τη συνεργασία μεταξύ των μελλοντικών ελίτ της Ρωσίας και της Γερμανίας με την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας και με τις παραδοσιακές χριστιανικές ομολογίες της Γερμανίας. Περαίνων ο Ιεράρχης προσέφερε ενθύμια στον Δούκα Χριστόφορο.

βολοκολάμσκ

Σημειωτέον ότι το Ρωσο-γερμανικό συνέδριο νέων ηγετών συνέρχεται ετησίως από το 2009 στην Ρωσία και τη Γερμανία εναλλάξ. Στις εκδηλώσεις μετέχουν περισσότεροι από 300 εκπρόσωποι των δύο χωρών ηλικίας από 25 έως 35 ετών, ασχολούμενοι με την οικονομία, την πολιτική, την επιστήμη, τον πολιτισμό, την κοινωνία των πολιτών και τα ΜΜΕ. Το συνέδριο αποβλέπει στην ένωση των μελλοντικών ηγετών των δύο χωρών από διάφορους τομείς της κοινωνίας.

TOP NEWS