Βαρθολομαίος: Συνεχές το ενδιαφέρον του Οικ. Πατριαρχείου για τους σεισμόπληκτους

  • Dogma
βαρθολομαίος

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, την Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου, εξέφρασε και πάλι την θλίψη του για τα χιλιάδες θύματα και τις μεγάλες καταστροφές από τους φονικούς σεισμούς που έπληξαν τη νοτιοανατολική Τουρκία και τη βόρεια Συρία, καθώς και την συμπάθειά του προς τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας των περιοχών αυτών. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, υποδεχόμενος στο Φανάρι όμιλο προσκυνητών από την ενορία Αγίας Παρασκευής Greenlawn της Νέας Υόρκης, υπό την ηγεσία του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου κ. Ιωάννη Βλάχου, ο Παναγιώτατος αναφέρθηκε στην προθυμία του Οικουμενικού Πατριαρχείου να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια, όπως, άλλωστε, το έπραξε, από την πρώτη στιγμή, αποστέλλοντας ανθρωπιστική βοήθεια για την ανακούφιση των πληγέντων.

Στη συνέχεια ο Οικουμενικός Πατριάρχης έκανε μνεία και της τελευταίας επισκέψεώς του στις Η.Π.Α., και εξέφρασε την ευαρέσκειά του για το επιτελούμενο έργο στην Ι. Αρχιεπισκοπή Αμερικής, μιλώντας με θερμούς λόγους για την προσφορά και την αφοσίωση των Σεβασμιωτάτων Αρχιεπισκόπου κ. Ελπιδοφόρου και των εκεί Μητροπολιτών του Θρόνου.

TOP NEWS