Βατικανό: Όταν είσαι υπέρ της ζωής, βοηθάς τις γυναίκες να την υποδεχθούν

  • Δόγμα

Σε κύριο άρθρο του με θέμα την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που ανέτρεψε την απόφαση Roe v Wade, ο Αντρέα Τορνιέλι γράφει ότι όσοι αντιτίθενται στην άμβλωση δεν μπορούν να κάνουν διακριτική επιλογή ανάμεσα στα θέματα υπεράσπισης της ζωής.

Οι πολέμιοι των αμβλώσεων θα πρέπει να ανησυχούν για άλλα θέματα που μπορεί να απειλήσουν την ζωή, όπως η εύκολη πρόσβαση στα όπλα, η φτώχεια και οι αυξανόμενοι ρυθμοί της μητρικής θνησιμότητας, έγραψε ο επικεφαλής της διεύθυνσης σύνταξης της Υπηρεσίας Επικοινωνίας του Βατικανού Αντρέα Τορνιέλι.

Σε κύριο άρθρο του με θέμα την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που ανέτρεψε την απόφαση Roe v Wade, ο Αντρέα Τορνιέλι γράφει ότι όσοι αντιτίθενται στην άμβλωση δεν μπορούν να κάνουν διακριτική επιλογή ανάμεσα στα θέματα υπεράσπισης της ζωής.

«Όταν τοποθετείσαι υπέρ της ζωής , πάντα, σημαίνει ότι ανησυχείς αν η οφειλόμενη στην μητρότητα θνησιμότητα των γυναικών αυξάνεται», γράφει και επικαλείται τα στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ που δείχνουν αύξηση της μητρικής θνησιμότητας, συνολικά, και τριπλασιασμό των ποσοστών στον πληθυσμό των μαύρων γυναικών, ειδικότερα.

«Όταν τοποθετείσαι υπέρ της ζωής, πάντα, σημαίνει να αναζητείς τρόπους για να βοηθήσεις τις γυναίκες να υποδεχθούν την νέα ζωή», γράφει επικαλούμενος στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι το 75% των γυναικών που προχωρούν σε άμβλωση ζουν σε συνθήκες φτώχειας ή έχουν χαμηλά εισοδήματα.

Ο Αντρέα Τορνιέλι αναφέρει επίσης στατιστικά στοιχεία της Επιθεώρησης Ψυχιατρικής του Χάρβαρντ που δείχνουν ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες τα ποσοστά γονικών αδειών είναι πολύ χαμηλότερα σε σχέση με άλλες πλούσιες χώρες.

«Όταν τοποθετείσαι υπέρ της ζωής, πάντα, σημαίνει επίσης υπεράσπισή της κατά της απειλής των όπλων, τα οποία, δυστυχώς, έχουν γίνει κύριος λόγος θανάτου παιδιών και εφήβων στις ΗΠΑ», γράφει.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία διδάσκει ότι η άμβλωση είναι φόνος, διότι η ζωή ξεκινά από την στιγμή της σύλληψης και τελειώνει με τον φυσικό θάνατο.

Ο πάπας Φραγκίσκος έχει παραβάλει την άμβλωση με την πρόσληψη πληρωμένου δολοφόνου για την εξόντωση ενός προβληματικού προσώπου.

Όμως, παράλληλα, έχει προσπαθήσει να απομακρύνει την Καθολική Εκκλησία των ΗΠΑ από την αντιμετώπιση της άμβλωσης ως του μοναδικού και κυρίαρχου ζητήματος υπεράσπισης της ζωής στις πολιτισμικές διαμάχες στην χώρα.

Η θανατική ποινή, ο έλεγχος της οπλοκατοχής, η υποστήριξη των οικογενειών και η μετανάστευση είναι επίσης ζητήματα της ζωής, έχει πει ο πάπας Φραγκίσκος.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

TOP NEWS