Βολοκολάμσκ: Η επιβολή κυρώσεων δεν θα επηρεάσει τη ζωή της Ρωσικής Εκκλησίας

  • Dogma
βολοκολάμσκ

Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας: Καμία κύρωση δεν θα εμποδίσει τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο να συνεχίσει τη δράση του

Ο πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας,  σε τηλεοπτική του εμφάνιση σχολίασε τα δημοσιεύματα που που θέλουν την Ευρωπαϊκή Ένωση να πρότεινε την επιβολή κυρώσεων και κατά του Πατριάρχη Μόσχας,  υπογραμμίζοντας ότι η δράση του Προκαθήμενου της Ρωσικής Εκκλησίας «αποβλέπει στη συσπείρωση της ρωσικής κοινωνίας, στη διαποίμανση όλου του πολλών εκατομμυρίων ποιμνίου της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και την τάχιστη επίτευξη ειρήνης μεταξύ των αδελφών σλαβικών λαών»

Ο Μητροπολίτης Ιλαρίωνας δήλωσε, επίσης, ότι η επιβολή κυρώσεων δεν θα επηρεάσει ούτε τη δράση του ως επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων (ΤΕΕΣ) του Πατριαρχείου Μόσχας.

«Δεν είναι όλες οι χώρες αποκλεισμένες. Υπάρχουν πολλές χώρες, όπου μπορεί κανείς να ταξιδεύσει ελεύθερα», διαπίστωσε ο ιεράρχης και συνέχισε: «Εφόσον είναι απαραίτητο αξιοποιούμε αυτή τη δυνατότητα. Δεύτερον, δεν έχουν αποκλειστεί οι ευκαιρίες για υποδοχή προσκεκλημένων από τις κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες, καθώς και από ετερόδοξες Εκκλησίες και χριστιανικές ενώσεις να επισκέπτονται τη Ρωσία. Τρίτον, υπάρχουν πολλοί τρόποι εξ αποστάσεως επικοινωνίας, τους οποίους χρησιμοποιούν μεταξύ άλλων και ο Πατριάρχης, και οι επικεφαλής των άλλων Εκκλησιών. Οι τεχνικές δυνατότητες επιτρέπουν δηλαδή πλέον την απευθείας επικοινωνία χωρίς να απομακρύνεται κανείς την ίδια στιγμή από τα όρια της χώρας του».

TOP NEWS