Βολοκολάμσκ: Ο Πάπας τοποθετείται ισορροπημένα επί ουκρανικού- Γνωρίζει τα γεγονότα που ανάγονται στο 2014

  • Dogma
βολοκολάμσκ

«Ο Πάπας της Ρώμης Φραγκίσκος τοποθετείται πολύ ισορροπημένα επί του ουκρανικού ζητήματος, διότι γνωρίζει όχι μόνον τη σημερινή ιστορία της σύγκρουσης, αλλά και τα όσα προηγήθηκαν αυτής και ανάγονται στα γεγονότα του 2014», δήλωσε στην εκπομπή «Εκκλησία και Κόσμος» ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕΣ εξήγησε ότι συμμετέχει ενεργά στην προετοιμασία της επικείμενης εντός του 2022 συνάντησης μεταξύ του Πάπα Φραγκίσκου και του Πατριάρχη Κυρίλλου, αλλά τα ζητήματα του ακριβούς χρόνου και τόπου βρίσκονται στο στάδιο της προεργασίας.

«Υπό τις σημερινές περίπλοκες πολιτικές συνθήκες, πάρα πολύ επιμελή προεργασία απαιτούν όχι μόνον τα ζητήματα, που αφορούν στο περιεχόμενο της συνάντησης του Πάπα και του Πατριάρχη, αλλά και θέματα, που αφορούν στην ασφάλεια, τη μεταφορά, την τεχνική οργάνωση», διευκρίνισε ο μητροπολίτης Ιλαρίωνας.

Αρχικώς η συνάντηση των επικεφαλής της Ρωσικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας είχε σχεδιαστεί να πραγματοποιηθεί εκεί, όπου ο χριστιανικός πληθυσμός χρειάζεται υποστήριξη, επομένως η Μέση Ανατολή εξετάζεται ως μια από τις τοποθεσίες προτεραιότητας για τη συνάντηση αυτή, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΤΕΕΣ.

TOP NEWS