Βόρεια Μακεδονία: Συνεχίζει να προκαλεί ο Μίτσκοσκι, επιμένει στο σκέτο «Μακεδονία»

  • Dogma

Αμείωτες συνεχίζονται οι προκλήσεις από τη νέα ηγεσία της Βόρειας Μακεδονίας σχετικά με το όνομα της γειτονικής χώρας, παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις της Αθήνας για την τήρηση όσων προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Μία ημέρα μετά την εξαφάνιση της «Βόρειας Μακεδονίας» από την επίσημη ιστοσελίδα της προέδρου, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα – Ντάβκοβα, σήμερα Τετάρτη (22.5.24) ο εντολοδούχος πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας, Χριστάν Μίτσκοσκι, έκανε λόγο για «Μακεδονία» κατά τη συνάντησή του με τον πρεσβευτή της Αυστρίας.

«Χθες, μαζί με τον Αντιπρόεδρο Τίμτσο Μούτσουνσκι, είχαμε συνάντηση με τον Αυστριακό Πρέσβη Μάρτιν Πάμερ. Ευχαρίστησα τον κ. Πάμερ για τη στήριξη που λαμβάνει η “Μακεδονία” από την Αυστρία στο δρόμο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης», έγραψε στην ανάρτησή του ο Μίτσκοσκι.

«Οι άριστες σχέσεις “Μακεδονίας” και Αυστρίας στον οικονομικό τομέα θα προωθηθούν και θα ενθαρρυνθούν περαιτέρω το επόμενο διάστημα. Τονίστηκε επίσης το σχέδιο για την καταπολέμηση της διαφθοράς και της εγκληματικότητας που θα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της μελλοντικής κυβέρνησης», υποστήριξε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας.

TOP NEWS