Υποδοχή τιμίας Κάρας Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη

  • Dogma
γεωργίου

Με τις ευλογίες του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄ η Ενορία του Απ.Ανδρέου Πλατύ – Αγλαντζιάς υποδέχεται την Τιμία Κάρα του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη του Ομολογητού από την Ιερά Μονή Αναλήψεως στη Σίψα, Δράμας.

Το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας καλείται στην υποδοχή της Τιμίας Κάρας αυτού του σύγχρονου Αγίου μας το Σάββατο, η ώρα 17:30 (επί της Λεωφ. Κυρηνείας στο ύψος του φούρνου Βιέννα). Ο Ναός θα παραμένει ανοικτός καθημερινά από τις 6:00 – 21:00. Η αναχώρηση της Τιμίας Κάρας θα γίνει την Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 11:00.

Σύντομη Βιογραφία Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη

Ο Μακαριστός Άγιος Γεώργιος Καρσλίδης, κατά κόσμον Αθανάσιος, γεννήθηκε το 1901 στην Τσάλκα της Γεωργίας. Η καταγωγή του ήταν η Αργυρούπολη του Πόντου. Από πολύ μικρός έμεινε ορφανός και από τους δύο του γονείς, έτσι την ανατροφή του ανέλαβε η ευλαβής γιαγιά του.

Μετά από πικρές περιπέτειες βρέθηκε με τη βοήθεια του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Τράντα της Γεωργίας. Εκεί ενδύεται το μοναχικό ένδυμα σε ηλικία μόλις εννέα ετών.

Τις τραγικές μέρες του διωγμού της Εκκλησίας από το αθεϊστικό καθεστώς στη Γεωργία ο Άγιος μαζί με άλλους μοναχούς συνελήφθη ως “εχθρός του λαού”, υπέστη φυλακίσεις, ταπεινώσεις, εξευτελισμούς και βασανιστήρια. Αντιμετώπισε το εκτελεστικό απόσπασμα και σώθηκε εκ θαύματος, καθώς οι σφαίρες κτύπησαν στο εγκόλπιο της Παναγίας που φορούσε στο στήθος του.

Το 1929 καταφθάνει στην Ελλάδα και το 1930 εγκαθίσταται στην περιοχή Σίψα – Δράμας. Εκεί δεν παύει να λειτουργεί και να νουθετεί τον πιστό λαό της Μακεδονίας. Το προορατικό, διορατικό και ιαματικό του χάρισμα, με το οποίο ο Θεός τον είχε από νωρίς στολίσει, τον κάνουν γνωστό σε όλη την ευρύτερη περιοχή. Το 1941, επί βουλγαρικής κατοχής οι κάτοικοι της Σίψας σώθηκαν από την καταστροφή και τον θάνατο λόγω της παρουσίας του Αγίου. Η αγιαστική του χάρη δεν επέτρεψε στους εχθρούς να κάνουν κακό σε κανέναν.

Ο Άγιος Γεώργιος κοιμήθηκε στις 4 Νοεμβρίου 1959. Στις 9 Φεβρουαρίου 2006 έγινε η ανακομιδή των ιερών λειψάνων του από τον Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο Αποστολίδη. Η αγιοκατάταξή του έγινε το 2008 από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο.

Στον χώρο όπου ασκήτεψε και τάφηκε ανθεί σήμερα, με τις ευλογίες του Αγίου, γυναικεία αδελφότητα με ηγουμένη τη μοναχή Πορφυρία.

γεροντας-724x1024 γεροντας1-768x543

TOP NEWS