44 χρόνια Αρχιερωσύνης του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσοστόμου

  • ΔΟΓΜΑ

Σαράντα τέσσερα έτη αρχιερατικής διακονίας και προσφοράς συμπληρώνονται σήμερα Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 για τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομο Β΄, αφού τέτοια μέρα ο παφιακός λαός τον υποδέχθηκε ως τον νέο ποιμενάρχη του, μετά από την εκλογή του προκατόχου του, τού από Κωνσταντίας και μετέπειτα Πάφου Χρυσοστόμου Α΄, σε Αρχιεπίσκοπο Κύπρου.

Η τιμητική Εκδήλωση προς τιμήν του σεπτού ποιμενάρχη της κατά Κύπρον Εκκλησίας έγινε σήμερα Σάββατο 26 Φεβρουαρίου, με ιερατική σύναξη στο Μέγα Συνοδικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου, όπου παρέστησαν, πλην των ενδημούντων στην Αρχιεπισκοπή αρχιερέων και των κληρικών της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας, φίλοι και συγγενείς του Μακαριωτάτου καθώς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος, τον οποίο αδελφικοί δεσμοί αγάπης και συμπαράστασης ενώνουν με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Χρυσόστομο Β΄ επί δεκαετίες.

Στην αρχή τής εκδήλωσης, προβλήθηκε ένα σύντομο αφιέρωμα με το χρονικό της εκλογής, χειροτονίας και ενθρόνισης σε Μητροπολίτη Πάφου, το οποίο ετοίμασε το ιδιαίτερο γραφείο του Αρχιεπισκόπου.

Στη συνέχεια, ο Μακαριώτατος παρέθεσε γεύμα σε όλους τους παρευρισκομένους. Ο Μητροπολίτης Δωδώνης, δραττόμενος της ευκαιρίας, ευχήθηκε στον Μακαριώτατο τα δέοντα και τόνισε την αγάπη που τρέφει προς το πρόσωπό του εξαιτίας της επί πολλών ετών φιλικής σχέσης που τους συνδέει.

Ακολούθως, ο Μακαριώτατος απηύθυνε νουθεσίες προς τους ιερείς, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του προς τον Θεό για όσα προσφέρει σε όλους μας, άνευ του Οποίου, όπως δήλωσε, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Και γι’ αυτόν τον λόγο, συνέχισε ο Μακαριώτατος, οφείλουμε οι κληρικοί να είμαστε τα σωστά πρότυπα και να προσφέρουμε την αγάπη προς τον λαό μας, το οποίο είναι το πρώτιστο καθήκον μας.

Αφού ψάληκαν ύμνοι και πολυχρονισμός του Μακαριωτάτου, όλοι οι παρευρισκόμενοι οδηγήθηκαν στο προαύλιο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής για αναμνηστική φωτογραφία με τον Μακαριώτατο.

 

TOP NEWS