Δημητριάδος Ιγνάτιος σε 60΄- Είναι Κυριακή μετά τα Φώτα (ΒΙΝΤΕΟ)

  • ΔΟΓΜΑ

Στο καθιερωμένο εβδομαδιαίο βιντεοσκοπημένο μήνυμα που απευθύνει με αφορμή την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής Μετά των Φώτων ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, περιγράφει τον Χριστό να ξεκινάει το κήρυγμά του από τη Γαλιλαία, την περιοχή των ειδωλολατρών, αμέσως μετά τον μαρτυρικό θάνατο του Προδρόμου. Ο λόγος που το έκανε αυτό ο Ιησούς, τονίζει ο κ. Ιγνάτιος, είναι γιατί σ’ αυτούς μπορεί να μιλήσει, δίνει ελπίδα, αλλά και προειδοποιεί.

Παρακολουθήστε το σύντομο βιντεάκι που ετοίμασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού, με αφορμή την ευαγγελική περικοπή της Κυριακής Μετά τα Φώτα.

“Μετανοείτε γιατί έφτασε η Βασιλεία του Θεού!
Ο Χριστός μετά από τον μαρτυρικό θάνατο του Προδρόμου, ξεκινάει το κήρυγμά του από τη Γαλιλαία, την περιοχή των ειδωλολατρών, γιατί σ’αυτούς μπορεί να μιλήσει, και δίνει ελπίδα, αλλά και προειδοποιεί.
Ελπίδα, γιατί απευθύνεται με τη λέξη μετάνοια σε όλους ανεξαιρέτως και ταυτόχρονα, ένα μήνυμα ότι ήρθε η βασιλεία του Θεού, πού είναι το θέλημα του Θεού στη ζωή του ανθρώπου. Κι έτσι καλεί από τότε μέχρι και σήμερα, όλους ανεξαιρέτως να μετανοήσουμε, ν’αλλάξουμε νου,
και να είναι η κάθε στιγμή της ζωής μας Θέλημα του Θεού. Είναι σαν τον κλέφτη μέσ’στη νύχτα.
Για κάθε λεπτό της ζωής μας, το Θέλημα του Θεού, είναι η Bασιλεία του Θεού.
Μπορούμε και ξέρουμε ότι με την μετάνοια, μας ανήκει αυτή η Βασιλεία του Θεού!”

TOP NEWS