Έναρξη επιμορφωτικού προγράμματος Ι.Π.Ε. στην Ι. Μ. Θηβών

  • ΔΟΓΜΑ

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου στην Αλίαρτο, σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον Covid-19, το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Οργάνωση και Διοίκηση της Ενορίας – Προσφορά προς τον άνθρωπο», που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας.

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Κατά την εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Κων/νου και Ελένης Αλιάρτου, τον Αγιασμό τέλεσε ο πανοσ. αρχιμ. π. Θεολόγος Αλεξανδράκης, Αναπληρωτής Διευθυντής του Ι.Π.Ε., με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος κήρυξε την έναρξη του προγράμματος, ο οποίος, αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμο, Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε., τον π. Αδαμάντιο Αυγουστίδη, Διευθυντή του Ι.Π.Ε. και τον παρευρισκόμενο εκ του Ι.Π.Ε. π. Θεολόγο, για τη συνεργασία του Ιδρύματος με την Ιερά Μητρόπολη. Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε ότι είναι το 11ο επιμορφωτικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται από το 2016 σε συνεργασία με το Ι.Π.Ε. και αναφέρθηκε στην ανάγκη και σημασία της επιμόρφωσης των κληρικών και λαϊκών στελεχών της Εκκλησίας, ώστε να μπορούν να ανταπεξέρχονται στις ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις της εποχής μας.

Κατόπιν τον λόγο έλαβε ο π. Θεολόγος, ο οποίος, αφού μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τη συνεργασία με το Ι.Π.Ε. και τη δυνατότητα που προσφέρει στους κληρικούς μέσω της διά βίου μάθησης και εκπαίδευσης, να επιμορφωθούν και να ενισχυθούν στην αντιμετώπιση των πρακτικών θεμάτων της ενοριακής ζωής. Ο π. Θεολόγος ευχαρίστησε επίσης τον συντονιστή του προγράμματος, πανοσ. αρχιμ. π. Ιερώνυμο Κυριαζή, για την άριστη συνεργασία και τη βοήθειά του στην οργάνωση του προγράμματος, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου.

Στη συνέχεια ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Ι.Π.Ε. μίλησε για το αντικείμενο του προγράμματος «Οργάνωση και Διοίκηση της Ενορίας – Προσφορά προς τον άνθρωπο» και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το πρόγραμμα έχει σκοπό να επιμορφώσει κληρικούς και λαϊκούς στα ζητήματα που αφορούν στη διοίκηση της ενορίας, προκειμένου η ενορία να αποτελεί όχι μόνο κέντρο της μυστηριακής ζωής της Εκκλησίας, αλλά και σημαντικό οργανισμό διακονίας προς τον άνθρωπο και σημείο αναφοράς της τοπικής κοινωνίας, με σκοπό την προαγωγή του πολιτισμού και την προβολή ανθρωπιστικών αξιών.

Το πρόγραμμα παρακολουθούν 40 κληρικοί και 7 λαϊκοί της Ιεράς Μητροπόλεως. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι επόμενες συναντήσεις θα γίνουν εξ αποστάσεως.

Μετά την ολοκλήρωση των επιμορφωτικών συναντήσεων ο Σεβασμιώτατος θα πραγματοποιήσει τον απολογισμό του προγράμματος και την προβλεπόμενη διαδικασία αξιολόγησης.

TOP NEWS