Έναρξη επιμορφωτικού προγράμματος Ι.Π.Ε. στην Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου

  • ΔΟΓΜΑ

Κατά την εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στην Κροκίδειο Αίθουσα (πλησίον του Επισκοπείου), τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’, πρόεδρο του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε.

Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου στην Κόρινθο, σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, για την προστασία από τον Covid-19, το επιμορφωτικό πρόγραμμα «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ» που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κωδικός ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

 

Κατά την εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στην Κροκίδειο Αίθουσα (πλησίον του Επισκοπείου), τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ο οποίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο Β’, πρόεδρο του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Πανοσ. Αρχιμ. Θεολόγος Αλεξανδράκης, αναπληρωτής διευθυντής του Ι.Π.Ε., ο οποίος, αφού μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τη συνεργασία με το Ι.Π.Ε. και τη δυνατότητα που προσφέρει στους κληρικούς, μέσω της διά βίου μάθησης και εκπαίδευσης, να επιμορφωθούν και να ενισχυθούν στην αντιμετώπιση των πρακτικών ποιμαντικών θεμάτων και νομικών ζητημάτων της ενοριακής ζωής. Ο π. Θεολόγος ευχαρίστησε επίσης τον συντονιστή του προγράμματος Πανοσ. Αρχιμ. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, για την άριστη συνεργασία και τη βοήθειά στην οργάνωση του προγράμματος, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου. Στη συνέχεια ο αναπληρωτής διευθυντής του Ι.Π.Ε. μίλησε για το αντικείμενο του προγράμματος «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ – ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ» και ειδικότερα αναφέρθηκε στην στοχοθέτηση των επτά υποενοτήτων, όπως αναφέρονται παρακάτω:

1.Α)Έναρξη –περιεχόμενο και στόχοι προγράμματος –Εισαγωγή στο πρόγραμμα, Β) Η Εκκλησία ως Ν.Π.Δ.Δ. Καταστατικός Χάρτης. Νόμοι και Κανονισμοί που αφορούν την Εκκλησία,
2.Διοίκηση Ενορίας
3.Εκκλησιαστικό Συμβούλιο
4.Δραστηριότητες Ι. Ναού
5.Οικονομικά Ι. Ναού
6.Ψηφιακή συμβολή
7.Α) Αρχείο Ι. Ναού, Β) Αξιολόγηση εκπαιδευομένων – Παρουσίαση εργασιών – Ανατροφοδότηση στόχων.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, στις επόμενες συναντήσεις οι οποίες θα γίνουν εξ αποστάσεως, εισηγήσεις θα παρουσιάσουν εξειδικευμένοι καθηγητές και κληρικοί πάνω σε ζητήματα διοίκησης της ενορίας.

Μετά την ολοκλήρωση των επιμορφωτικών συναντήσεων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος μαζί με τον π. Θεολόγο και τον συντονιστή του προγράμματος π. Άνθιμο θα πραγματοποιήσουν τον απολογισμό του προγράμματος και την προβλεπόμενη διαδικασία αξιολόγησης. Επίσης θα ανακοινώσουν τα πρακτικά αποτελέσματα που θα βοηθήσουν στην οργάνωση των ενοριών της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του οικείου Σεβ. Μητροπολίτου.

 

TOP NEWS