Επίσκεψη του Επισκόπου Μπουκόμπας στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος (ΒΙΝΤΕΟ)

  • ΔΟΓΜΑ

Τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπουκόμπας & Δυτικής Τανζανίας είχε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσει η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού την Β’ Κυριακή των Νηστειών.

Πρόκειται για Ιεράρχη του κλίματος του Παλαιφάτου Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ο οποίος εργάζεται ιεραποστολικώς στην Τανζανία από το 2020, μεταφέροντας το μήνυμα του Ευαγγελίου στις διψασμένες ψυχές της Αφρικανικής γης.

Ο Θεοφιλέστατος χοροστάτησε, κατά τον Γ΄ Κατανυκτικό Εσπερινό της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ν. Ιωνίας. Τον προσφώνησε αδελφικώς ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην συνύπαρξή τους στην Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή των Αθηνών, στους αντιαιρετικούς αγώνες του Θεοφιλεστάτου, αλλά και στην σπουδαία προσφορά του στην Εκκλησία, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, κατά την μακρά ιερατική του διακονία.

Ακολούθως, ο κ. Χρυσόστομος μίλησε αναφορικά με τον τιμώμενο, την ημέρα αυτή, Άγιο Γρηγόριο, Αρχιεπίσκοπο Θεσσαλονίκης τον Παλαμά και την θεολογία του, ενώ αναφέρθηκε, εκτενώς στο Ιεραποστολικό, κοινωνικό και πολιτιστικό έργο που επιτελεί το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας στην Αφρική και ζήτησε τις προσευχές και την στήριξη του λαού μας, προκειμένου τα Ορθόδοξα Ιεραποστολικά κλιμάκια να συντηρηθούν και ν’ αναπτύξουν περαιτέρω το πολυσήμαντο, αλλά και δυσκολότατο έργο τους.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουκόμπας & Δυτικής Τανζανίας κ. Χρυσόστομος Μαϊδώνης γεννήθηκε το 1956 στο Πλωμάρι της Λέσβου. Αποφοίτησε από τη Θεολογική Σχολή Αθηνών το 1981. Το ίδιο έτος εκάρη μοναχός στη Νέα Σκήτη του Αγίου Όρους. Στις 10 Αυγούστου 1982 χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Μητροπολίτη Ιερισσού Νικόδημο. Το 1983 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Ιερισσού (1983-1990) και ως Πρωτοσύγκελλος της ίδιας Μητροπόλεως. Από το 1991 μέχρι το 1993 υπηρέτησε στην Εκκλησία της Αλβανίας. Επίσης, υπηρέτησε ως Ιεραπόστολος στην Κεντρική και Ανατολική Αφρική. Στις 20 Φεβρουαρίου 2022 χειροτονήθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Σάββα Αλεξανδρείας Επίσκοπος Μπουκόμπας. Τη χειροτονία τέλεσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος ο Β΄.

Παρακολουθήστε παρακάτω την ομιλία του Θεοφιλεστάτου.

TOP NEWS