Λιτανεία με την εικόνα της Θεοτόκου στον Κάτω Δούναβη, την περίοδο του 15Αυγούστου

  • Δόγμα

Η εικόνα βρίσκεται την περίοδο 1-3 Αυγούστου στην Αρχιεπισκοπή Târgu Bujor και στη συνέχεια την περίοδο 3-7 Αυγούστου στην Αρχιεπισκοπή Galați. 

Στην Αρχιεπισκοπή Κάτω Δούναβη έχει ήδη γίνει παράδοση καθ’ όλη τη διάρκεια της Νηστείας του Αυγούστου, με την ευλογία του  Αρχιεπισκόπου Κασσιανού, να διοργανώνεται λιτανεία με τη θαυματουργή εικόνα της Θεοτόκου, από τη μονή του Αγίου Αδάμ, στις περισσότερες ενορίες των επισκοπών του νομού Γαλάτη και του δήμου Brăila. 

Περισσότερες από 150 ενορίες από τις πέντε επισκοπές της επαρχίας Γαλάτι και την εκκλησία «Sfinții Archangeli» από το δήμο της Brăila ετοιμάζονται να υποδεχθούν με χαρά, ευλάβεια και πίστη αυτό το πολύτιμο θησαύρισμα, που βρίσκεται στην ιερή κληρονομιά της Μητρόπολης κατά τη Νηστεία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. 

Η εικόνα βρίσκεται την περίοδο 1-3 Αυγούστου στην Αρχιεπισκοπή Târgu Bujor και στη συνέχεια την περίοδο 3-7 Αυγούστου στην Αρχιεπισκοπή Galați. Την Κυριακή 6 Αυγούστου η εικόνα θα σταματήσει στην Ενορία «Sfinții Archangeli» στο κέντρο της Brăila, όπου θα διανυκτερεύσει στον ενοριακό ναό, όπου τελείται η Αγρυπνία και η Θεία Λειτουργία.

Η εικόνα θα μεταφερθεί σε προσκύνημα μεταξύ 7 και 9 Αυγούστου στο Covurlui και στις περιοχές του Tecuci και του Nicorești μεταξύ  9-14 Αυγούστου. Θα μεταφερθεί πίσω στη Μονή του Αγίου Αδάμ για την Αγρυπνία που θα τελεστεί τη Δευτέρα 14 Αυγούστου και στη συνέχεια η εικόνα θα μεταφερθεί με περιφορά στο Θερινό τήμα της μονής. 

Εκεί, ο Αρχιεπίσκοπος Κασσιανός, μαζί με χορεία ιερομονάχων, ιερέων και διακόνων, θα τελέσει τη λειτουργία της Θεοτόκου, παρουσία των ευσεβών πιστών που προσήλθαν στη μεγάλη αυτή εορτή αφιερωμένη στον Υπεραγία Θεοτόκε.

TOP NEWS