Μεταμόρφωση του Σωτήρος στη Μητρόπολη Δημητριάδος

  • Dogma
Μεταμόρφωση

Τη μεγίστη Δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος εορτάζει η Εκκλησία την Κυριακή 6 Αυγούστου

Επίκεντρο του εορτασμού στη Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο φερώνυμος μεγαλοπρεπής Ναός του Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 7.30μ.μ., θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Στις 10μ.μ. θα ξεκινήσει Ιερά Αγρυπνία, η οποία θα απολύσει τα μεσάνυκτα. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος θα ομιλήσει.

Στις 7μ.μ. θα τελεστεί η 5η Αυγουστιάτικη Παράκληση, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση στο προαύλιο του Ναού, αφιερωμένη στην Παναγία, που διοργανώνει ο φορέας πολιτισμού της Τοπικής μας Εκκλησίας «Μαγνήτων Κιβωτός», σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου. Στην Μουσική εκδήλωση θα εμφανιστεί η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου, υπό την δ/νση του Μαέστρου Βασιλείου Τασούδη. Συμπράττουν μαζί της: Ζεμπίλας Κωνσταντίνος – τραγούδι, Βαρελά Ελεάννα – τραγούδι, Καπανιάρης Γιώργος – μπουζούκι, Φουτζόπουλος Γιώργος – κανονάκι, Χιώτογλου Νίκος – πιάνο.

Υπενθυμίζεται ότι στον Ναό της Μεταμορφώσεως Βόλου φιλοξενούνται τα ιερά Λείψανα του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού, του Ισαποστόλου, που θα παραμείνουν προς προσκύνηση στον Ναό έως την Τρίτη 8/8.

Ολόκληρο το πρόγραμμα της Πανηγύρεως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος imd.gr

Την εορτή της Μεταμορφώσεως πανηγυρίζουν επίσης, οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Μεταμορφώσεως Ζαγοράς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Φιλοκτήμονος Σταμοπούλου – Σαμαρά, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Μεταμορφώσεως Αμαλιαπόλεως

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αγάθωνος Ντάτσιου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Μεταμορφώσεως Κάτω Λεχωνίων

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτ. Ιωάννου Ντίνου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Μεταμορφώσεως Βελίκα Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

TOP NEWS