Μητρόπολη Βελγίου: Συγκεντρώνει χρήματα για να συνδράμει στην ανοικοδόμηση του Νοσοκομείου του Βαλουκλή

  • Δόγμα

Η Μητρόπολη Βελγίου, πέρα από την ολόθερμη συμπαράστασή της προς την Ομογένεια της Πόλης και τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ξεκίνησε προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων

Ανακοίνωση εξέδωσε η Μητρόπολη Βελγίου αναφορικά με την πρόσφατη πυρκαγιά που έπληξε, το αμέσως προηγούμενο διάστημα, το Νοσοκομείο Βαλουκλή, στην Κωνσταντινούπολη.

Η Μητρόπολη Βελγίου, πέρα από την ολόθερμη συμπαράστασή της προς την Ομογένεια της Πόλης και τον ίδιο τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ξεκίνησε προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων, ενημερώνοντας και παρακινώντας τους πιστούς να συνεισφέρουν αν και όσο μπορούν προκειμένου έμπρακτα, να συνδράμουν στο μεγάλο έργο της ανοικοδόμησης του ιστορικού κτιρίου του Βαλουκλή.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της Μητρόπολης Βελγίου:

Προ ολίγων ημερών μία απρόσμενη συμφορά έπληξε ένα από τα πλέον σημαντικά φιλανθρωπικά ιδρύματα της Ομογένειας εις την Κωνσταντινούπολιν. Μετά θλίψεως μεγάλης και με συγκλονισμόν ψυχής εμάθαμεν διά την μεγάλην πυρκαιάν που κατέστρεψεν μεγάλο μέρος του περιφήμου νοσοκομείου του Μπαλουκλί που επί πολλά χρόνια προσφέρει την απαραίτητον φροντίδα και περίθαλψιν εις εκατοντάδας πάσχοντας αδελφούς μας.

Δοξάζομεν τον Κύριον διότι χάρις εις την έγκαιρον επέμβασιν των αρμοδίων αρχών ουδείς εκ των εκεί περιθαλπομένων αδελφών δεν έπαθεν κάτι, πέραν της ταραχής και του φόβου. Όμως αι υλικαί καταστροφαί είναι μεγάλαι και ανυπολογίστου αξίας.

Η Ιερά Μητρόπολις Βελγίου, Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου απευθύνει την αμέριστον συμπάθειαν και συμπαράστασιν προς την Αυτού Θειοτάτην Παναγιότητα, τον Οικουμενικόν Πατριάρχην κ.κ. Βαρθολομαίον και την Ομογένειαν εις την Πόλιν διά την δοκιμασίαν αυτήν.

Παρακαλεί δε τους πιστούς διά την έμπρακτον συνεισφοράν των εις την προσπάθειαν ανοικοδομήσεως του νοσοκομείου του Μπαλουκλί.

Διά τον σκοπόν αυτόν παρακαλείται κάθε πιστός που θέλει να βοηθήσει εις το έργον αυτό να καταθέσει όποιον ποσόν θέλει εις τον παρακάτω τραπεζικόν λογαριασμόν της Ιεράς Μητροπόλεως:

Archevêché Orthodoxe de Belgique asbl
IBAN : BE11 3630 5147 8748
BIC : BBRUBEBB
Με την ένδειξιν: Hôpital Balukli”

TOP NEWS