Ο Καθαγιασμός των Υδάτων στην Μητρόπολη Θήρας (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

  • ΔΟΓΜΑ

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τίμησαν οι κάτοικοι της Σαντορίνης την εορτή των Θεοφανείων.

Eπίκεντρο του εορτασμού των Θεοφανείων υπήρξε ο Μητροπολιτικός Ναός Υπαπαντής Του Σωτήρος Χριστού Φηρών, όπου τέλεσε την Θεία Λειτουργία και προεξήρχε της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θήρας Αμοργού και Νήσων κ. Άμφιλοχιος.

Κατά την εορτή τηρήθηκαν με αυστηρότητα όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊου Covid-19.

Στο πέρας της ακολουθίας άπαντες μετέβησαν στο παλαιό λιμάνι των Φηρών. Εκεί ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τον καθαγιασμό των υδάτων και την ρίψη του Τιμίου Σταυρού.

Στη συνέχεια μετέβη στο αλιευτικό καταφύγιο Βλυχάδας όπου πραγματοποίησε παρουσία πλήθους πιστών, δεύτερη ρίψη του Τιμίου Σταυρού, ενώ τρίτη τέλεσε τις μεταμεσημβρινές ώρες στον Έξω Γιαλό Κοντοχωρίου.

Στις ιερές ακολουθίες ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς τους πιστούς την ειρήνη και τον φωτισμό του Χριστού στην ζωή τους και εβράβευσε με χρυσούς Σταυρούς τους νέους που ανέσυραν τον Τίμιο Σταυρό από τα ύδατα της Θήρας.

Στις Τελετές Καθαγιασμού των υδάτων παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Θήρας, οι Αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, η λιμενάρχης Θήρας και λοιποί αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος.

TOP NEWS