Ονομαστήρια Μητροπολίτου Ανέων Μακαρίου στη Νέα Ιωνία

  • ΔΟΓΜΑ

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αναργύρων Νέας Ιωνίας εορτάσθηκε με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια, την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022, η σεπτή μνήμη του Οσίου Μακαρίου του Αιγυπτίου, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρική Διασαρχιερατική Θεία Λειτουργία, όπου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ανέων κ. Μακάριος, συλλειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ν. Ιωνίας κ. Γαβριήλ, με τη συμμετοχή κληρικών. Κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρέστη συμπροσευχόμενος εντός του Ιερού Βήματος ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Παρούσα στην εορτή ήταν επίσης η Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Δέσποινα Θωμαΐδου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ αναφέρθηκε με εγκωμιαστικούς λόγους στην πνευματική προσωπικότητα του εορτάζοντος Μητροπολίτου, επισημαίνοντας τόσο τα πολλά χαρίσματα, με τα οποία τον προίκισε ο Θεός, όπως η απλότητα, η ευθύτητα και η ευρυμάθεια, όσο και την πολυετή προσφορά του στην ορθόδοξη διασπορά.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης κ. Μακάριος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Γαβριήλ και τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως για τις θερμές ευχές, για την αγάπη και τον διαρκή σεβασμό προς το πρόσωπό του.

TOP NEWS