Ι.Μ. Μαρωνείας: Σεμινάριο του Ι.Π.Ε. για τα 200 χρόνια από την Έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως

  • ΔΟΓΜΑ

Το επιμορφωτικό πρόγραμμα παρακολουθούν κληρικοί και λαϊκά μέλη της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, ανάμεσα στους οποίους κατηχητές, στρατιωτικοί, εκπαιδευτικοί και άλλοι.

Με ιδιαίτερη επιτυχία ξεκίνησε το απόγευμα της 16ης Δεκεμβρίου 2021 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής, σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον Covid-19, το επιμορφωτικό πρόγραμμα: «Πτυχές της Ελληνικής Επανάστασης του 1821», που υλοποιείται από το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως (Ι.Π.Ε.) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής, στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης «Προγράμματα Διά Βίου Μάθησης του Ανθρώπινου Δυναμικού της Εκκλησίας – Ανάπτυξη Ανοιχτών Διαδικτυακών Μαθημάτων» (κώδικος ΟΠΣ 5073422) του επιχειρησιακού προγράμματος: «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020».

Κατά την εναρκτήρια συνάντηση του προγράμματος, που πραγματοποιήθηκε στην παραπάνω αίθουσα, τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας κ. Παντελεήμων, ο οποίος δεν παρέλειψε να εκφράσει τις ευχαριστίες του προς τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, πρόεδρο του Δ.Σ. του Ι.Π.Ε.

Στη συνέχεια, τον λόγο έλαβε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Θεολόγος Αλεξανδράκης, αναπληρωτής διευθυντής του Ι.Π.Ε., ο οποίος, αφού μετέφερε τις ευχές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για τη συνεργασία με το Ι.Π.Ε. και τη δυνατότητα που προσφέρει στους κληρικούς μέσω της διά βίου μάθησης και εκπαίδευσης, να επιμορφωθούν και να ενισχυθούν στην αντιμετώπιση των πρακτικών θεμάτων της ενοριακής ζωής.

Ο π. Θεολόγος ευχαρίστησε επίσης τον συντονιστή του προγράμματος για την άριστη συνεργασία και τη βοήθεια στην οργάνωση του προγράμματος, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου και μίλησε για το αντικείμενο του εν λόγω προγράμματος.

Τονίστηκε δε, πως η ιστορική επέτειος των διακοσίων ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επαναστάσεως, από το μετερίζι αυτό της Θράκης, συνεχίζεται και λαμβάνει έναν διαχρονικό, μόνιμο χαρακτήρα, σε σχέση με την ανθρωπογεωγραφία της περιοχής.

Το πρόγραμμα παρακολουθούν κληρικοί και λαϊκά μέλη της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής, ανάμεσα στους οποίους κατηχητές, στρατιωτικοί, εκπαιδευτικοί και άλλοι. Θα διδάξουν δε, Καθηγητές Πανεπιστημίου (Ιστορικοί, Βυζαντινολόγοι κ.α., όπως επίσης και εξειδικευμένοι Θεολόγοι).

Τέλος, μετά την ολοκλήρωση των επιμορφωτικών συναντήσεων, θα πραγματοποιηθεί ο απολογισμός του προγράμματος και η προβλεπόμενη διαδικασία αξιολόγησης.

TOP NEWS