Τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Κολωνείας Αθανασίου στο Wood Green

  • ΔΟΓΜΑ

Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βορείου Λονδίνου στο Wood Green, εορτάστηκε πανηγυρικά η μνήμη του Αθανασίου του Μεγάλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κολωνείας κ. Αθανάσιος, ο οποίος και προέστη της Θείας Λειτουργίας.

Τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα εκπροσώπησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Αρχιεπισκόπου, Αρχιμ. Νήφωνα Τσιμαλή και τον Αρχιδιάκονο κ. Γεώργιο Τσουρούς.

Ο Θεοφιλέστατος, καθώς και πολλοί κληρικοί της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, συλλειτούργησαν μετά του εορτάζοντος Σεβ. Μητροπολίτου Κολωνείας κ. Αθανασίου.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα και τον Επίσκοπο Μελιτηνής κ. Μάξιμο, ομιλώντας σχετικά με τον βίο του μεγάλου Αγίου της Εκκλησίας.

Ο Θεοφιλέστατος κ. Μάξιμος μετέφερε στον εορτάζοντα την αγάπη και τις εγκάρδιες ευχές του Αρχιεπισκόπου κ. Νικήτα για μακροημέρευση και υγεία, δια πρεσβειών του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου.

TOP NEWS