Το Μυστήριο του Γάμου μέσα στη Θεία Λειτουργία της Κυριακής ευλόγησε ο Μητροπολίτης Χαλκίδος

  • ΔΟΓΜΑ

Το πρωί της Κυριακής μετά τα Φώτα, 9 Ιανουαρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ενοριακό ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Πεισώνα, πλαισιωμένος από τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, Νικηφόρο Ευσταθίου-Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Ιωάννη Καραμούζη-Ιεροκήρυκα, τον Πρωτοπρεσβ. Ιωάννη Κορέλη-Εφημέριο της Ενορίας Αγίων Αναργύρων Χαλκίδος και τον Οικον. Εμμανουήλ Βιολάκη-Εφημέριο της εκεί Ενορίας.

Οι εκκλησιασθέντες ενορίτες συμμετείχαν και στην τέλεση του Μυστηρίου του Γάμου, το οποίο τελέσθηκε κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, δυο νέων, του κ. Άγγελου Μπαρσάκη και της κ. Κωνσταντίνας Σαλλή.

Ο Σεβασμιώτατος, κατά την ομιλία του βεβαίωσε όσους και όσες επιθυμούν να έλθουν εις Γάμου κοινωνία κατά την Θεία Λειτουργία, ότι, συν Θεώ, θα είναι και ο ίδιος παρών, ώστε να ευλογήσει τον Γάμο τους και να γίνει συμμέτοχος της χαράς τους.

Λίγο πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος προεχείρισε Πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο της ενορίας Αγίου Γεωργίου Πεισώνα π. Εμμανουήλ Βιολάκη, λαμβάνοντας και το σύμψηφο των ενοριτών του Πεισώνα, οι οποίοι αναφωνώντας με ενθουσιασμό το «ΑΞΙΟΣ!» επιβεβαίωσαν την εύορκη διακονία και άοκνη προσφορά του Ιερέα τους, για τον οποίο αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος μίλησε με θερμά λόγια.

TOP NEWS