Υπέρ της ενότητας και της συνοδικότητας, ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης – ΒΙΝΤΕΟ

  • ΔΟΓΜΑ

Την πρώτη του συνέντευξη παραχώρησε ο νέος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, μετά την εκλογή του και το Μικρό και το Μεγάλο μήνυμα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Υπέρ της ενότητας του λαού ετάχθη ο νέος αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος, στην πρώτη του συνέντευξη, που έδωσε το πρωί της Παρασκευής 14 Ιανουαρίου 2022, στον ραδιοφωνικό σταθμό Ρεθύμνου TEAM FM 102.

«Είναι καιρός να συνεργαστούμε για την Ενότητα, διότι πολλοί πολλά επιδιώκουν τον διχασμό του λαού μας, να καταστρέψουν την Ενότητα και την ειρήνη. Και αυτό πάση θυσία πρέπει να αποτραπεί. Ενότητα και ειρήνη. Μπορεί να έχουμε διαφορετικές απόψεις αλλά έχουμε τη δυνατότητα να τις κουβεντιάζουμε».

Επίσης, ο κ.Ευγένιος μίλησε για την αξία που έχει  για την Εκκλησία η αρχή της συνοδικότητας

«Να έχουμε τη δυνατότητα να επεκτείνουμε την συνοδικότητα της Εκκλησίας παντού και πάντοτε, η οποία ξεκινά από τη βάση της και ανεβαίνει προς τα πάνω. Αυτό το συνοδικό σύστημα που διδάσκει η Δημοκρατία σε όλη την ανθρωπότητα το διακρατούμε στην Εκκλησία μας. Αυτή το συνοδικό σύστημα θα το υπηρετήσουμε με όλη την ψυχή μας. Θα συνεχίσω το έργο των προκατόχων μου».

Ακούστε παρακάτω όλη τη συνέντευξη:  

TOP NEWS