Κληρικοί Κρήτης για Γαβρόγλου: Φάγαμε πόρτα- Δεν υποστέλλουμε τη σημαία

  • Dogma
κληρικοί

«Φάγαμε πόρτα, αλλά δεν υποστέλλουμε τη σημαία» δηλώνει ο Πρόεδρος των Κληρικών της Κρήτης, μετά την απόφαση του Υπουργού Παιδείας να ματαιώσει κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, το σημερινό προγραμματισμένο ραντεβού τους, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια που επικρατεί στους κόλπους της Εκκλησίας της Κρήτης. Παράλληλα δε, εξέφρασε και τις αμφιοβλίες τους ως προς την αιτία της ματαίωσης, σημειώνοντας, μάλιστα, «θα μπορούσαν να μας ενημερώσουν νωρίτερα».

«Πήρα μήνυμα στο κινητό μου χθες το βράδυ για τη ματαίωση της συνάντησης. Δεν φεύγουμε εμείς από το διάλογο, αλλά ο υπουργός που επέμενε σε αυτό το ραντεβού. Δεν ξέρω αν έχει σχέση με το ανακοινωθέν του Οικουμενικού Πατριαρχείου», σημείωσε χαρακτηριστικά ο π. Ζαχαρίας Αδαμάκης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Κρήτης στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4.

Ο π. Ζαχαρίας Αδαμάκης, μιλώντας στην «Εφ.Συν.» για το λόγο της ματαίωσης σημείωσε μάλιστα: «Ως αιτία προεβλήθη η συνέχιση του διαλόγου που διεξάγεται στην ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί.». Ωστόσο, έσπευσε να  υπογραμμίσει «βέβαια η σύσταση της επιτροπής είναι γνωστή εδώ και 15 ημέρες, δεν προέκυψε τελευταία στιγμή και τουλάχιστον μπορούσαν να μας ενημερώσουν νωρίτερα».

«Ίσως να μην ήταν έτοιμοι να μας δώσουν το κείμενο αυτό. Εμείς είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στον διάλογο αλλά επιμένουμε και στη θέση μας για διατήρηση του μισθολογικού καθεστώτος των ιερέων ως έχει» τόνισε ο π. Ζαχαρίας Αδαμάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Παιδείας, στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησης, όπου όλοι είχαν συφμωνήσει ότι διαφωνούν, αλλά ο διάλογος συνεχίζεται, είχε δεσμευτεί ότι θα παρέδιδε εγγράφως τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης σχετικά με το μισθολογικό καθεστώς των Κληρικών.

 

Φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS