Πυρά του Μητροπολίτη Πειραιώς κατά του υπουργού Παιδείας και της ΝΔ

  • Dogma
Πειραιώς

Για όλους και για όλα μίλησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Ραδιόφωνο του Alpha και στον Σπύρο Χαριτάτο. Για ακόμη μία φορά ο Μητροπολίτης Πειραιώς απέδειξε ότι δεν φοβάται να πει την άποψή του και δεν κρύβεται πίσω από τις λέξεις. Μίλησε για το μάθημα των Θρησκευτικών, για την θεματική εβδομάδα κατηγορώντας τον υπουργό Παιδείας, αλλά αποκάλυψε και τις πολιτικές του πεποιθήσεις δηλώνοντας πως ψήφισε τον Π. Καμένο.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ Χαρακτήρισε «βίαιη προσπάθεια επιβολής της διεμφυλικής αντίληψης σε παιδιά» την σχετική «θεματική εβδομάδα» στα σχολεία. «Απενοχοποιεί μια τραγική έκπτωση της ανθρώπινης σεξουαλικότητας. Αύριο μπορεί να συμβεί με την παιδοφιλία ή την κτηνοβασία», πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Κατηγόρησε τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για «διγλωσσία» και ότι «κοροϊδεύει την κοινωνία». Είπε, ωστόσο, ότι η θεματική εβδομάδα δεν είναι απορριπτέα στο σύνολό της.

Για το μάθημα των θρησκευτικών, είπε πως το Κράτος θέλει να επιβάλει μια «θρησκειολογική σούπα». «Η διδασκαλία σε παιδάκια 9 χρόνων 9 θρησκειών οδηγεί σε απόλυτη σύγχυση», υπογράμμισε. Διεμήνυσε πως η Εκκλησία θα αντιδράσει με κάθε έννομη δυνατότητα, αν δεν στεφθεί με επιτυχία ο διάλογος.

Για την κυβέρνηση είπε ότι «αγωνίζεται να κάνει κάποια πράγματα αλλά σχετίζεται με την πολιτική ορθότητα. Είμαστε δέσμιοι στους δανειστές που επιβάλουν σκληρά μέτρα λιτότητας «στραγγαλίζοντας» τον λαό μας οικονομικά και πνευματικά».

Για τον πρωθυπουργό είπε χαρακτηριστικά: «θεωρούσα ότι ο Τσίπρας θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα πράγματα αλλά απογοητεύτηκα όταν είδα ότι υπέβαλλε τα σέβη του στην οικογένεια Rothschild» και τόνισε ότι «χρειάζεται δυναμική αλλαγή των πραγμάτων. Οι δανειστές μάς επιβάλλουν σκληρά μέτρα λιτότητας».

Για τον Π. Καμμένο ο κος Σεραφείμ αποκάλυψε ότι τον ψήφισε: «Ψήφισα τον Καμμένο και δεν το κρύβω. Τον εκτιμώ και τον αγαπώ. Είναι άνθρωπος με πίστη»|.

Αναφερόμενος σε κυβερνητικά στελέχη που εκτιμά, έκανε ιδιαίτερη μνεία στον Π. Κουρουμπλή και τον Νίκο Κοτζιά: «Εκτιμώ και έχω πολύ ζεστή σχέση με ορισμένα άτομα από την κυβέρνηση. Θαυμάζω τον Κουρουμπλή, έχουμε σχέση ζωής από τα φοιτητικά μας χρόνια. Ο Κοτζιάς αποτελεί πλούτο για την ελληνική κυβέρνηση. Εχέγγυο για την υπεράσπιση των δικαίων της χώρας στο διεθνές γίγνεσθαι».

Εξέφρασε την ιδιαίτερη ενόχλησή του για τη στάση της ΝΔ για το Τάμα του Έθνους και την απόσυρση των υπογραφών βουλευτών της από ερώτηση στη Βουλή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Με προβληματίζει η επάρκεια αυτών, πώς θα αναλάβουν τα ηνία της χώρας αύριο… Χωρίς γνώση των θεμάτων πως αποφαινόμεθα; Εδώ υπάρχουν ιδεοληψίες. Ήρθε κάποιος να ψάξει τα θέματα και να αποφανθεί μετά; Με απογοήτευσε αυτό το θέμα πολύ για την προχειρότητα των αποφάσεων της ΝΔ». Υποστήριξε πως είναι κάτι που δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό.

Χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή «παγανιστικό μόρφωμα» που δεν έχει καμία σχέση με τη φιλοπατρία και την ορθόδοξη πίστη.

Ακολουθούν βασικά σημεία της συνέντευξης του κου Σεραφείμ:

Για την θεματική εβδομάδα και την επιστολή στον υπ. Παιδείας ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ τόνισε: Σε επιστολή μου προς τον Υπουργό Παιδείας, εκείνος δεν μου απάντησε. Δεν είμαι παρίας του κοινωνικού συστήματος,είμαι κοινωνικός εταίρος. Οφείλουν σεβασμό οι κρατικοί παράγοντες στον θεσμό που εκπροσωπώ. Πέραν των άλλων η Μητρόπολη Πειραιώς έχει 700 παιδιά όπου θα πρέπει να εφαρμόσουμε τις ιδέες που θέτει. Η «θεματική εβδομάδα» δεν είναι αποκρουστική ολόκληρη. Η ενότητα που ανέφερε στην εγκύκλιό του, που καλεί τα παιδιά να αποδομήσουν τα έμφυλα στερεότυπα, είναι βιαία προσπάθεια να πει στα παιδιά ότι μπορεί να είναι άλλο φύλο. Εγώ θα τα αποδεχτώ αυτά χωρίς αντίλογο; Ο κος υπουργός μιλάει με διγλωσσία και δεν τον τιμά. Αλλά γράφει και άλλα λέει.

Με τις εκλογές του ‘15 πήραν το 20% επί του 100% ως κυβέρνηση.  Έχουμε ένα σύνταγμα που λέει ότι το κράτος έχει υποχρέωση να μορφώνει τους Έλληνες και στην ηθική και θρησκευτική τους συνείδηση.

Αυτό είναι ο διεμφυλισμός; Ο κος υπουργός κοροϊδεύει την κοινωνία. Δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα να ασχοληθεί ένας ειδικός με τον έφηβο και την διαμόρφωση του σώματός του.

Ήρθε μια μητέρα εδώ κλαίουσα γιατί το κορίτσι της, 16 χρονών, έκανε δύο εκτρώσεις. Το παιδί προέβη σε αποκατάσταση της μήτρας της. Είπα στην μητέρα ότι το παιδί έχει ευθύνη απέναντι στο σώμα και στην ψυχή του και ότι έχει ευθύνη και η μάνα. Με κοίταζε σαν αρειανό. Αυτό θα μπορούσε να μπει στην θεματική εβδομάδα. Εγώ απευθύνομαι σε κάθε άνθρωπο καλής θέλησης. Έχουμε την αρχή της ελευθερίας της θρησκευτικής συνείδησης.

Για τα Θρησκευτικά: Δεν έχουμε εγκαταλείψει αυτό το θέμα. Είναι θέμα της ιεραρχίας και οι ιεράρχες έχουν καταλήξει σε κάποιο αποτέλεσμα. Θα γίνει συνάντηση με τους αρμοδίους του υπουργείου Παιδείας για να καταστεί ένα αληθές μάθημα για τα ορθόδοξα θρησκευτικά. Η πολιτεία έχει νομοθετήσει να διδάσκονται τα παιδιά μάθημα της θρησκευτικής τους ταυτότητας με αρμόδιους καθηγητές. Θέλει να επιβάλλει στην ορθοδοξία μια «θρησκευτική σούπα» και τα παιδάκια να διδάσκονται πολλές θρησκείες μαζί. Η εκκλησία δεν μπορεί να δεχτεί μια τέτοια καταστρατήγηση της χώρας και των δικαιωμάτων μας. Έχουν στείλει επιστολή στον υπουργό Παιδείας για ένα θέμα που είχα θίξει για τον ιουδαϊσμό. Η διδασκαλία σε παιδάκια 9 χρόνων 9 θρησκειών ταυτόχρονα οδηγεί σε απόλυτη σύγχυση και θα είναι ουσιαστικά κατηχητικό στον συγκριτισμό, την αθεΐα και την εκκοσμίκευση. Η Εκκλησία θα αντιδράσει με κάθε έννομη δυνατότητα αν δεν στεφθεί με επιτυχία ο διάλογος του Αρχιεπισκόπου με τον Πρωθυπουργό και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.
Για την κυβέρνηση: «Αγωνίζεται να κάνει κάποια πράγματα αλλά σχετίζεται με την πολιτική ορθότητα. Είμαστε δέσμιοι στους δανειστές που επιβάλουν σκληρά μέτρα λιτότητας «στραγγαλίζοντας» τον λαό μας οικονομικά και πνευματικά».

Για τον Α. Τσίπρα: Θεωρούσα ότι ο Τσίπρας θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τα πράγματα αλλά απογοητεύτηκα όταν είδα ότι υπέβαλλε τα σέβη του στην οικογένεια Rothschild. Χρειάζεται δυναμική αλλαγή των πραγμάτων. Οι δανειστές μάς επιβάλλουν σκληρά μέτρα λιτότητας.

Για τον Π. Καμμένο: Ψήφισα τον Καμμένο και δεν το κρύβω. Τον εκτιμώ και τον αγαπώ.

Για κυβερνητικά στελέχη που εκτιμά): Εκτιμώ και έχω πολύ ζεστή σχέση με ορισμένα άτομα από την κυβέρνηση. Θαυμάζω τον Κουρουμπλή, έχουμε σχέση ζωής από τα φοιτητικά μας χρόνια. Ο Κοτζιάς αποτελεί πλούτο για την ελληνική κυβέρνηση. Εχέγγυο για την υπεράσπιση των δικαίων της χώρας στο διεθνές γίγνεσθαι.

Για το Τάμα του Έθνους και την στάση της ΝΔ: Μιλάμε για μια υποχρέωση που έδωσαν οι αγωνιστές της ελευθερίας μας το 1829 και είπαν ότι επειδή ο Θεός μας βοήθησε να αντιμετωπίσουμε την οθωμανική αυτοκρατορία με την πίστη μας, για έναν ζυγό 4ων αιώνων, αυτή η ευλαβής αναφορά που τους κράτησε τόσους αιώνες να μην εξισλαμιστούν, ήταν υπόσχεση αγάπης και τιμής στον δημιουργό που τους έδωσε τη δυνατότητα να είναι ελεύθεροι. Αυτό 188 χρόνια δεν έχει υλοποιηθεί. Υπήρξε προσπάθεια των ισχυρών για την καπηλεία με το σύνθημα «Ελλάς, Ελλήνων Χριστιανών», που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα.

Σήμερα υπάρχει ένας πνευματικός χώρος, ένα ίδρυμα που έχει συστήσει η αγάπη και η αγαθοεργός διάθεση του ζεύγους Αναγνωστοπούλου, που προτίθεται να υλοποιήσει αυτό γιατί έχει και τη γη και τα χρήματα. Υπάρχει πρόβλημα γραφειοκρατίας της χώρας. Είχαν συστήσει ένα ίδρυμα που δεν περιείχε την ανοικοδόμηση του ναού και τώρα δεν έχουν την δυνατότητα να προχωρήσουν σε αυτό γιατί δεν έχουν τα χρήματα του ναού γι’ αυτόν τον σκοπό. Σήμερα απαιτείται η συναίνεση του υπ. Οικονομικών και ενός Προεδρικού Διατάγματος. Δεν αφορά τους έλληνες φορολογούμενους όμως.

Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι η ΝΔ γιατί χωρίς να γνωρίζει το θέμα, αναφέρεται σε αυτό. Μιλάω για όλο το σύστημα αυτό που δεν γνωρίζει το θέμα αλλά βλέπω το αποτέλεσμα. Γι’ αυτό δημοσιοποίησα δική μου εισήγηση, που τα στοιχεία της αποδεικνύουν ότι υπάρχει παχυλή άγνοια. Με προβληματίζει η επάρκεια αυτών πως θα αναλάβουν τα ηνία της χώρας αύριο… Χωρίς γνώση των θεμάτων πως αποφαινόμεθα; Εδώ υπάρχουν ιδεοληψίες. Ήρθε κάποιος να ψάξει τα θέματα και να αποφανθεί μετά; Με απογοήτευσε αυτό το θέμα πολύ για την προχειρότητα των αποφάσεων της ΝΔ. Οι άλλοι χώροι αναδεικνύουν την εμμονή τους και την ιδεοληψία τους. Το τείχος του αίσχους έχει πέσει.

unnamed

Αναφερόμενος στην νομοθεσία για τα δικαιώματα των ομόφυλων ζευγαριών κατηγόρησε την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για εισαγωγή έτερου γενετήσιου προσανατολισμού που διαστρέφει την ανθρώπινη οντολογία: «Αναγνωρίζονται ανθρώπινα δικαιώματα δήθεν που δεν έχουν σχέση με την ανθρώπινη ύπαρξη. Η συγκυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τον αντιρατσιστικό νόμο. Έχουμε ως πρόταγμα τον Ευαγγελικό νόμο. Όταν προσεγγίζεις έναν συνάνθρωπό σου, οφείλεις να τον σέβεσαι. Όταν απεκάλεσα με σκληρό λόγο αυτούς τους δύο, το έκανα γιατί διέστρεφαν την ανθρώπινη οντολογία. Ο άνθρωπος έχει μόνο έναν γενετήσιο προσανατολισμό, άντρας-γυναίκα. Αυτό είπα και δικαιώθηκα. Η σημερινή κυβέρνηση έρχεται να το ανατρέψει αυτό. Τον προσανατολισμό δηλαδή. Η σημερινή κυβέρνηση έδωσε έννομο περιεχόμενο σε αυτή την ανατροπή».

Για την φωτό με Χ.Α): Η κακόβουλη βλασφημία των θείων προσβάλλει τους πιστεύοντες. Όταν ευτελίζεται το πρόσωπο που τιμά ο πιστός, ευτελίζεται και ο πιστός. Είχα προσφύγει έννομα στην ελληνική πολιτεία στο Α.Τ. Ομονοίας υπέβαλα έγκληση κατ’ αυτής της πραγματικότητος για να παύσει η περαιτέρωπεραιτέρω βλασφημία. Ούτε λυπούμαι ούτε ντρέπομαι (για το ενσταντανέ με χρυσαυγίτες). Δήλωσαν συμπαράσταση προς την έγκλησή μου και όποιος και να ερχόταν εγώ θα το δεχόμουν. Η Χ.Α. μόλις πέρασε ο θόρυβος εξαφανίστηκε άρα εκμεταλλεύτηκαν το θέμα.. Είναι ένα παγανιστικό μόρφωμα η Χ.Α που έχει ως πνευματικό καθοδηγητή τον Πατεράκη και το βιβλίο του περί σκοταδισμού. Δεν έχει καμία σχέση με την ορθόδοξη πίστη.

Για την αγάπη και την διακονία: Εμείς πάντοτε αγαπούμε. Αυτό είναι το βασικό μότο μας, το εφαλτήριό μας. Ο ιεράρχης, όπως και κάθε διάκονος, που λειτουργεί μέσα στο κοινωνικό σύνολο, δεν αυτοπροβάλλεται. Προβάλλει μόνο αυτό που διακονεί. Η προσπάθεια οφείλεται στην ευσέβεια, στην πιστότητα, στην αγάπη των εκλεκτών συνεργατών μου, των ανθρώπων που εκλήθησαν δια Ιησού Χριστού. Αυτός που συνέχει, συντηρεί, ευλογεί και ενδυναμώνει το έργο μας δεν είναι ο Σεραφείμ, ο ταπεινός και ελάχιστος ούτε κάποιος άλλος άνθρωπος με περγαμηνές και προσόντα, είναι ο ίδιος ο Χριστός, το αίμα του Χριστού, ο Σταυρός και η Ανάσταση, το υπέρτατο μήνυμα αγάπης για τον άνθρωπο και τη ζωή που προσφέρει το Ευαγγέλιο. Προσπαθούμε να το διακονήσουμε μετ’ επιγνώσεως και ευθύνης διότι έχουμε συνείδηση ότι είμαστε πρόσκαιροι. Θα φύγουμε γρήγορα από εδώ.

Εμείς είμαστε ταπεινοί διάκονοι ενός Παναγίου Θεού, ο οποίος αγιάζει και σώζει τον άνθρωπο διαχρονικά. Δεν έχουμε προσωπικό έργο. Μέσα στην Εκκλησία δεν έχουμε προσωπικό λόγο. Από τη στιγμή που αρθρώνει κάποιος προσωπικό λόγο, προσωπικό θέλημα, προσωπική αντίληψη τότε αρχίζουν τα κολοσσιαία προβλήματα, που λέμε στη θεολογική γλώσσα “αίρεση, “αυτονόμηση”.
Για την παρέμβαση του Μητροπολίτη Γλυφάδας για την αλατοθεραπεία: Ο Μητροπολίτης Γλυφάδας είναι πολύ ευαίσθητος στα θέματα αιρέσεων και θρησκείας. Η γιόγκα είναι πρακτική διαλογισμού στον Ιουδαϊσμό και αναφέρεται σε μια άλλη κουλτούρα από ό,τι πρεσβεύει η δική μας πρακτική. Συνδέεται με το ινδουιστικό πάνθεο που έχουν ένα άλλο υπόβαθρο πέραν των ασκήσεων, σε πλαίσιο συσκοτισμένης γνώσης.

 

TOP NEWS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ