Κυριακού: Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και ο «άσσος στο μανίκι» στο άρθρο 7 – Βίντεο

  • Dogma
κύπρου

Για α την κόντρα του Αρχιεπισκόπου με τον Μητροπολίτη Ταμασού με φόντο τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές, μίλησε στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του κυπριακού Sigma, ο Θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού.

O κ. Κυριακού σημείωσε ότι ο Μητροπολίτης Ταμασού έστειλε επιστολή στις 21 Μαρτίου στον Αρχιεπίσκοπο σχετικά με την απουσία του στο εξωτερικό, ενώ υπογράμμισε ότι ο Διευθυντής του Γραφείου της Αρχιεπισκοπής δεν ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για την επιστολή του Μητροπολίτη Ταμασού.

Ο κ. Κυριακού ανέφερε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αρχιεπίσκοπος κάνει επίθεση στον Μητροπολίτη Ταμασού. «Ο Αρχιεπίσκοπος γνωρίζει πολύ καλά ότι τα δύο φαβορί των δημοσκοπήσεων είναι ο Μητροπολίτης Λεμεσού και ο Μητροπολίτης Ταμασού». Συμπλήρωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν έχει αντίκρισμα στους υποστηρικτές του Λεμεσού.

Επεσήμανε ότι ο Αρχιεπίσκοπος «κάνει λάθος» γιατί με αυτό τον τρόπο παρουσιάζει το έργο του Μητροπολίτη Ταμασού. «Πήγε στα σύνορα Πολωνίας – Ουκρανίας για να βοηθήσει κόσμο και πήρε μαζί του λεφτά για να στηρίξει τους πρόσφυγες».

Όσον αφορά τις Αρχιεπισκοπικές εκλογές ανέφερε ότι άρχισαν να κυκλοφορούν δημοσκοπήσεις. «Αν ο Αρχιεπίσκοπος διαπιστώσει ότι ο Μητροπολίτης Πάφου είναι μέσα στο τριπρόσωπο, τότε όλα θα κυλήσουν ομαλά».

Σε αντίθετη περίπτωση, θα χρησιμοποιήσει το άρθρο 7 παράγραφος 3 το οποίο λέει ότι η Σύνοδος ερμηνεύει τον καταστατικό χάρτη. Συμπλήρωσε ότι ο Αρχιεπίσκοπος έχει πάρει ήδη γνωμάτευση για κατάργηση της συμμετοχής του κόσμου. «Η Εκκλησία είναι ο λαός και όχι η ιεραρχία».

Κατά την άποψη του ο Αρχιεπίσκοπος σε κάποια στιγμή θα παραιτηθεί για να είναι παράγοντας στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές. «Αν δεν παραιτηθεί και πάμε μέχρι την κοίμηση του, τότε θα χάσει αυτή τη δυνατότητα».

Διευκρίνισε ότι σε παλιότερες Αρχιεπισκοπικές εκλογές, ήταν πιο ξεκάθαρα τα πράγματα. «Ο Αρχιεπίσκοπος δεν είναι αδιάφορος. Πιστεύει ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα στηρίξει τις επιλογές του».

Τέλος ανέφερε ότι στο εξωτερικό για να μην υπάρχει διάκριση στην ενδυμασία των κληρικών, το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποφάσισε όπως οι κληρικοί να μπορούν να ντύνονται με φόρμες και κοστούμι.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:

Πηγή: sigmalive.com

TOP NEWS