Παραλήρημα Τσελίκ: Οι Έλληνες έχουν ψυχολογικά τραύματα- Η Αγία Σοφία είναι δική μας – Βίντεο

  • Dogma
αγία σοφία

Δεν έχουν τέλος οι προκλητικές δηλώσει των Τούρκων μετά τους βανδαλισμούς της Αγίας Σοφίας. Μετά το τουρκικό Υπουργείο  Άμυνας το οποίο κατηγόρησε τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, ότι έχει επεκτατικές βλέψεις για την Αγία Σοφία, τη σκυτάλη πήρε αυτή τη φορά ο Ομέρ Τσελική, ο ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, ο οποίος αφού έβαλε στο στόχαστρό του τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, έπειτα κατηγόρησε και όλους τους Έλληνες ότι έχουν… «ψυχολογικά τραύματα» για την Αγία Σοφία.

Ο Ομέρ Τσελίκ στο πλαίσιο της  καθιερωμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ανέβασε τον πήχη των τουρκικών προκλήσεων στο επόμενο επίπεδο, όταν αναρωτήθηκε για ποιο λόγο η ελληνική πλευρά τοποθετείται για την άγρια κακομεταχείριση και σε πολλές καταγεγραμμένες περιπτώσεις βανδαλισμό της Αγίας Σοφίας, χωρίς ωστόσο να δώσει καμία επί της ουσίας απάντηση.

«(Οι Έλληνες) πρέπει να ξεπεράσουν αυτό το ψυχολογικό τραύμα. Πρόκειται για μια περιοχή που βρίσκεται υπό την κυριαρχία μας. Προστατεύουμε αυτόν τον τόπο τόσο ως εθνική κληρονομιά όσο και ως παγκόσμια κληρονομιά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Ομέρ Τσελίκ.

Και δυστυχώς ο Τούρκος εκπρόσωπος του κόμματος του Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης δεν σταμάτησε εκεί. Στο στόχαστρό του μπήκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Ο κ. Μητσοτάκης ήρθε εδώ και συναντήθηκε με τον πρόεδρό μας, λέγοντας «μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα των δύο γειτόνων». Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για συμφωνία. Στη συνέχεια, όμως, διαμαρτυρήθηκε για την Τουρκία στο αμερικανικό Κογκρέσο λέγοντας ‘Μην δίνετε F-16’» είπε αρχικά ο Τσελίκ, μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Εκτελεστικού Συμβουλίου του κόμματος. Και συνέχισε: «Υπήρξαν επίσης αναφορές και αντιδράσεις και στον ελληνικό Τύπο για το γεγονός ότι χρησιμοποίησε τέτοιες παρακλητικές φράσεις (στις ΗΠΑ). Δεν μπορεί να έχει αποτέλεσμα να μας απειλείτε μέσω άλλων χωρών με την πρώτη ευκαιρία που θα βρείτε. Η Τουρκία είναι ένα κράτος δικαίου, μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα μεταξύ μας».

Πηγή: skai.tv

TOP NEWS